18. kolo
22.02.2011 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Blackpool zaskočil Tottenham a může být zase ve větším klidu

Pořádný šok připravilo anglické fotbalové veřejnosti úterní dohrávané klání. V něm Tottenham jasně podlehl Blackpoolu, na jehož obranu jedinkrát vyzrál až v poslední minutě. Sám přitom inkasoval hned třikrát. Pro Spurs to mimochodem není nic moc nového - ne poprvé doma zklamal po slušném výkonu na evropských kolbištích.

Harry Redknapp navíc vše umocnil tím, že se před tímto zápasem nechal unášet na vlnách euforie, když prohlašoval cosi o zázraku, jemuž by se rovnala druhá kvalifikace do Ligy mistrů v řadě. Té se teď ovšem Spurs nikterak nepřiblížili, naopak Blackpool, který ještě před pár hodinami trčel jen dva body nad sestupovou propastí, rázem poskočil na příjemnou 12. pozici. Za třemi body Tangerines brzy nasměroval jako vždy inspirativní kapitán Adam. Ten svůj sedmý gól v sezoně vsítil zase jednou ze značky pokutového kopu, když Bassong nešikovně poslal k zemi Campbella. Hollowayovi svěřenci pak prakticky do konce duelu zvládali skvěle prodávat pár dní volna, která si díky delší pauze mohli užívat. Rychle utěsňovali volné prostory, neštítili se napadání, byli zkrátka všude.

Přesto se i Kohouti dostali k šancím. Jejich první ironicky zkonstruoval střelec první branky, když jeho neobratného snažení o osvobození drze využil Pienaar k bombě mířící jen těsně vedle. Vzápětí se celý Blackpool třásl hned dvakrát při řádění Jermaina Defoea. Cathcart, respektive Baptiste zachraňovali domácí doslova na brankové čáře. Těžko proto musím zdůrazňovat, že následně příchozí druhý zásah Mandarinkám přišel k duhu. Zároveň šlo o překrásný protiútok, jenž rozjel, a také zakončil Campbell. Mezitím se Kornilenko blýskl pěknou patičkou a Beattie pak vyprodukoval onen gólový centr.

Po přestávce Tottenham zdárně stupňoval tlak, dlouho však ve snaze skórovat narážel na neschopnost Pavljučenka. Ten například hlavičkoval přímo do Kingsona nebo pro změnu ghanský brankář na čáře reflexivně zasahoval. Na ruského forvarda navíc navázal i Modrič, jehož pokus opět na poslední chvíli odkopával do bezpečí Baptiste. Blackpool tudíž v 80. minutě klidně přišel s rozhodující ranou - Ekotto na své straně nezadržel Phillipse a Ormerod pak už hladce zvýšil na 3:0. Ne však konečných 3:0. Čestný zásah ještě přidal doposavad tápající Pavljučenko, když využil odrazu od Cathcartova těla.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
PePiG7

1-2 campbell-vdv,defoe

Reagovat
pavel.fotbal

všichni to vidí jasně pro Tottenham, ale Blackpool nebude donekonečna jen prohrávat a dnešek je ideální tu špatnou serii zastavit , věřím, že dnes se konečně zvedne a byť jen těsně ale přece vyhraje 2:1. Jinak spadne a to by bylo škoda, poněvadž blackpool je rásný město plný zábavných parkůnakrásnýchstarých domů, prostě dneska favorit vyhoří !

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
REPLIKATOR

S takovýma výsledkama jděte Blackpool dopr....

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl někdo ten match online?By mne zajímalo v jakém rozestavení mandarinky hrály jinak asi šetří síly na AC a hlavně ať ho porazí a na Black se zapomene

Reagovat
smazaný uživatel

Vypada to tak, ze se setrili. Meli sme se tomudle zapasu vyhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

past:Nezapomene!!Chelsea má zápas k dobru a Tottenham ztratili možnost jít na 3.místo před Man.City!!!!

Reagovat
pavel.fotbal

No jsem rád, že se Blackpool snad chytil a mě vyšlo jako jedinýmu v týhle diskusi jeho výhra a ještě dali o gól víc. Jen mě může mrzet, že v sázkovce jem byl víc při zdi a dal jen 10,místo čistý 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Herně to bylo o jednom týmu.. Tottenham prakticky nepůjčil Blackpoolu balon, vytvořil si drtivou herní převahu a několi tutových gólových šancí a přesto prohrával v 80. minutě 3:0.. Ten zápas asi nikdy nepochopím....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele