5. kolo
19.09.2010 17:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Chelsea FC - Blackpool FC 4:0

Chelsea v prvním poločase získala rozhodující náskok a ve druhém dovolila i akce pro potěšení diváků v sektoru hostí. Stále tak pokračuje ve spanilé jízdě Premier league. Blackpool po debaklu na Arsenalu odjíždí z Londýna s dalším přídělem.

Po pěti vteřinách druhé minuty propadl Drogbův centr z rohu na malé vápno k nohám Kaloua, který snadno otevřel skóre do odkryté branky. V sedmé minutě ukázal svou houževnatost Drogba, přes pád udržel míč, vtipně se zbavil dvojice protihráčů a přihrál Essienovi, který z dvaadvaceti metrů pálil těsně nad.

Na druhou trefu domácí fanoušci přesto nečekali dlouho. Ve 12. minutě dostal útočník Pobřeží slonoviny přesnou kolmici do běhu, ve vápně přihrál k druhé tyči Maloudovi a ten využil Gilksovo pozdního přesunutí. Pomoci domácím chtěl i Keinan, ale hlavičkou svou branku o něco minul.

V 16. Minutě dali o sobě vědět hosté. Z dvaceti metrů střílel po zemi Baptiste k tyči a Čech se musel činit, aby jeho pokus vytěsnil na roh. Po půlhodině se tak mohla Chelsea radovat z třígólového vedení. Drogba dostal špatnou přihrávku, přesto se na vápně rozhodl o střelu z otočky, kterou Gilkse zaskočil natolik, že hostujícímu brankáři nepomohl ani fakt, že míč zamířil přímo doprostřed branky.

A čtyři minuty před koncem první půle se domácí radovali počtvrté. Drogba vyslal za obranu Kaloua, ten dostal míč do vápna a přihrál Maloudovi. Záložník pak z dvanácti metrů střílel levačkou do protipohybu brankáře a připsal si druhý zásah v zápase. Blackpool mohl do šaten s pověstným bůrem, když se Drogba zpracováním centru od Colea zbavil tří obránců. Tentokrát Gilks dokázal nohou vyrazit na roh, po němž hlavičkoval Essien vedle vzdálenější tyče.

Pět minut po změně stran se do úniku dostal Campbell a dokonce dokázal propálit Čecha. Ten ovšem míč přeci jen přibrzdil a před brankovou čarou míč vykopl Ivanovič. Po hodině hry se už musel vyznamenat sám český brankář. Taylor-Fletcher zkoušel technický pokus přes obránce, Čech vyškrábal míč zpod břevna.

V 64. minutě se po rychlém přechodu do útoku dostal před brankáře Kalou, ale ve výtečné pozici si míč ukopl a Gilkse nestačil prostřelit. V dalším momentu centroval Drogba na Maloudu, který chtěl svůj hattrick zakončit akrobatickou střelou a jen těsně přestřelil. V 67. minutě znovu minul. K míči se osm metrů od branky dostal s velkým štěstím, ale pohotovou střelou z otočky vzdálenější tyč netrefil.

Gólem zavánějící akce pokračovaly i před brankou domácích. Ormerod hlavičkoval po centru Craineyho nad břevno. Zdánlivě ztracený míč vrátil před malé vápno Campbell Harewoodovi, který z první jen těsně minul.

Čtvrthodinku před koncem neuspěl Ashley Cole. Ten byl naprosto sám před malým vápnem, jeho přízemní pokus ke vzdálenější tyči odvrátil jeden z hostujících obránců. Poslední minuty probíhaly ve slabším tempu a střelecké pokusy už tolik vzrušení nenabídly.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

20 ?? vidim dobre

Reagovat
smazaný uživatel

20 ?? vidim dobre

Reagovat
smazaný uživatel

proč to nezkusit?

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

drsný kurz

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 2x Drogba, 2x Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

6-0

Reagovat
smazaný uživatel

škoda tip jsem 200 Kč na 5:0 smůla mno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele