19. kolo
09.03.2011 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton se s Birminghamem rozešel smírně

Dohrávaný zápas 19. kola mezi Evertonem a Birminghamem vítěze nepřinesl. Remíza 1:1 nakonec ale přeci jen stačila Brums k posunu mimo sestupové pozice. Boj o záchranu je však v táboře vítěze Carling Cupu nadále aktuální.

V Goodison Parku nebyl vidět nikterak úžasný zápas a první desetiminutovka přinesla jen špatné zprávy, pro obě strany. Hřiště se svalovými zraněními museli opustit Mikel Arteta a David Bentley. Horší zpráva to byla pro Everton, který už tak měl mimo hru jiné tři klíčové hráče Marouaneho Fellainiho, Tima Cahilla a Phila Nevilla.

V úvodu diktovali tempo Toffees, které v útoku nenarušil ani příchod Colemana právě místo Artety. Howard sice musel likvidovat Jeroma, ale pak už hrozil na druhé straně hlavičkující Leon Osman a střílející Jermaine Beckford, jenže ani jeden svou příležitost nevyužil a v 17. minutě šel do vedení Birmingham. Mutch našel na hranici malého vápna Beausejoura, ten předskočil Hibberta a hlavou zavěsil.

Domácí se nechtěli nechat inkasovanou brankou rozhodit a nadále v klidu pokračovali v mírném tlaku. Blízko byl opět Beckford, ale na Colemanův centr nakonec nedosáhl. Na vyrovnání nakonec Everton dosáhl ve 35. minutě. Velkou parádu předvedl Heitinga, k němu se od Jerome dostal po rohovém kopu míč a ačkoliv to asi jen málokdo čekal, nizozemský stoper se z hranice vápna napřáhl a vymetl horní růžek Fosterovy brány. Před závěrem prvního poločasu ještě pobavil diváky v Goodison Parku sudí Peter Walton, jenž chtěl potrestat Jordona Mutche, jenže ve své kapsičce žlutou kartu nenašel, a tak musel improvizovat a scénku jako mim nahrát.

První poločas byl především ve znamení domácího mužstva a ani ve druhém dějství se Birmingham nějak výrazněji neprosazoval. Brums vlastně během druhých pětačtyřiceti minut brankáře Howarda vůbec nezaměstnali, ačkoliv ani Foster na druhé straně neměl tolik práce. Největší příležitosti měli Toffees poté, co Mutch tělem zablokoval Sahu a dorážel Beckford, ale bývalý brankář Manchesteru United si poradil. Po devadesáti minutách tak diváci neodcházeli příliš nadšeni.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

Sázkovky si určitě na poslední výsledky Evertonu stěžovat nemohou.A už by s tím mohli hráči Evertonu přestat.Tip tedy 1.

Reagovat
smazaný uživatel

4 2

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Everton chce do Evropské ligy,ale k tomu je potřeba skončit na 6.místě. Everton dokázal vyhrát venku 0:2 nevidím důvod,proč by neměl vyhrát doma,tip: 3:0.

Reagovat
goodbay

na 5. místě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele