33. kolo
16.04.2011 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton pokračuje v přesvědčivých výkonech, poradil si i s Blackburnem

Po Samu Allardyceovi je snad na spadnutí také konec jeho nástupce. Steve Kean totiž od ledna nedokázal s Blackburnem vyhrát ani zápas a už s ním dlí pouze dva body nad sestupovou propastí. Takové je vyústění dnešního klání, v němž rozjetý Everton přehrál Rovers bez problémů 2:0.

Na prosluněném Goodison Parku přitom hosté mohli být rádi, že začali prohrávat až po přestávce a ne hned se začátkem utkání. To se totiž klidně mohlo stát, kdyby se Beckford ošklivě neukopl a nenasměroval svou střelu jak vedle, tak příliš vysoko. Evertonu se nakonec celý svět místo očekávaného vedení začal bortit. Nejenže si bez zraněného dua Arteta-Cahill nedokázal tvořit příliš šancí, ale ještě okamžitě přišel o Heitingu, který se v bolestech poroučel ze hřiště již po 15 minutách. Vitálněji proto celý první poločas působili spíše Rovers, kteří hrozili z protiútoků hlavně skrze debutanta Rochinu.

Do druhého dějství nicméně hosté odstartovali velmi bídně, a za to také brzy byli potrestáni. Nejprve ještě Gueye přestřelil a Baines svůj pokus jenom otřel o vnějšek jedné z tyček, avšak v 54. minutě Blackburn dokonale zmrazil nakrátko rozehraný roh. Osman po něm obešel Rochinu a za přispění Sambovy teče otevřel skóre. To byl konec hostujících nadějí. Toffes vypadali jistě a bylo jen otázkou času, kdy svůj náskok zdvojnásobí. Tak se nakonec stalo v 75. minutě, kdy Phil Jones jen za cenu faulu atakoval v pokutovém území Colemana a Baines skóroval z penalty. V závěru utkání pak už akorát Pedersen nevyužil donebevolajícího nedorozumění Bainese s Jagielkou a zároveň Osman pohrdl možností zvýšit na 3:0.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Everton vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

spis 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

4 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele