4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Blackpool věnoval vítězství nad Newcastlem těžce nemocnému trenéru Parkinsonovi

Jestli je teď Gary Parkinson, mládežnický trenér Blackpoolu, schopen vstřebat nějaké informace zvenčí, musí mít obrovskou radost. Dospělí Tangerines mu totiž na nemocniční lůžko, kde se v kritickém stavu vzpamatovává z mrtvice, nadělili tři body za výhru nad Newcastlem a ještě mu kapitán Charlie Adam skrze tričko s nápisem (4 Parky - pro Parkyho) daroval svůj gól z penalty, který se nakonec ukázal být vítězným.

Šlo brát jenom s podivem, že ačkoliv Hughton počtvrté v řadě vsadil na stejnou jedenáctku, pobíhali zprvu Magpies po trávníku tuze neorganizovaně a až nečekaně často se v kombinaci nechápali. To Blackpool působil daleko kompaktněji a také hned v první minutě mohl jít do vedení, kdyby Campbell seřídil své nůžky o něco lépe. Tentýž borec mohl skórovat také v minutě dvanácté, kdy ho pro změnu vyslal kupředu Adam a loni jedenáctigólový forvard nechal vyniknout Steva Harpera. Newcastle se mezitím nadále trápil, obzvlášť ve středu narážel a často tam ztrácel balony. Prosazovat se tedy musel ze strany, odkud také jednou přiletěl centr na hlavu Williamsona, jenž záhy smolně nastřelil tyčku.

Držení míče bylo po celý poločas na straně Strak, ovšem blackpoolské brejky působily nebezpečněji na první pohled. A ačkoliv Campbellovi prve nedovolil skórovat zdvižený praporek čárového, ještě do přestávky se snaha Tangerines o vstřelení vedoucí branky vyplatila. Ve 45. minutě Smith podkosil Varneyho, třebaže se přitom nacházel v pozici, z níž by těžko ohrožoval branku Newcastlu, a Adam z penaltového puntíku rozvlnil síť. Do druhého dějství už naskočili koncentrovanější Magpies a naopak spokojenější Tangerines, jejichž protiútoky se stávaly postupem času méně častými. Newcastle ovšem ze zřejmé územní převahy příliš nevytěžil. Lépe se měl zařídit hlavičkující Williamson i posléze pálící Carroll, přísnější měřítka snesl snad jen pokus Bartona, po němž se zase bravurně vrhl Gilks.

K vyrovnání nevedlo ani vysvlečení hvězdné posily v osobě Hatema Ben Arfy. Ten sám se už do šance nedostal, na brankové čáře byl ale odmítnut Routledge a gólu pak zabránila ještě série výtečných zákroků Gilkse, z nichž nejvíce vynikla včas vytyčená noha proti pokusu Andyho Carrolla. Ve finále tak nakonec stračí zoufalost podtrhl ještě D. J. Campbell, když zužitkoval Adamovu přihrávku k přesné ráně z 20 metrů.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plychta 2:2

Reagovat
Devil

Tyto zapasy doma musite straky!!!!!!!!!

Tip.-3:1 Newcastle GO GO!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasna vyhra newcastlu 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Perch nejhorší nákup sezony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele