3. kolo
27.08.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Everton FC 0:1

Oba týmy šly do utkání bez jediného bodu na svém kontě, oba tudíž měly v plánu zvítězit a získat si fanoušky zpět na svou stranu. Rovers prohýřili obrovskou výhodu v podobě dvou penalt, jež neproměnili nejprve Hoilett, poté také Formica, zatímco Arteta si se stejnou příležitostí v nastaveném čase poradil. Toffees tak zvítězili 1:0.

Blíže ke gólu měli v úvodu zápasu hráči Blackburnu, David Dunn nastřelil z přímého kopu po deseti minutách hry tyčku. Ve 23. minutě si málel vstřelil vlastní gól Jagielka, jenž si nerozuměl s Howardem. Pak přebral iniciativu Everton, avšak všechny jeho pokusy byly zblokovány obranou nebo skončili v rukavicích Paula Robinsona.

V 35. minutě ovlivnila utkání dvě střídání důležitých hráčů Rovers, jak Morten Gamst Pedersen, tak David Dunn pro zranění nemohli pokračovat. Za pět minut pak muselo manažerovi Blackburnu Keanovi pořádně zatrnout, když se k zemi skácel i Chris Samba, avšak konžský stoper nakonec zranění rozhýbal a pokračoval ve hře. Mohl tak přihlížet hře bez větších šancí, která i po odpískání konce první půle psala výsledek 0:0.

Hned v první minutě druhé části přišla pro Everton pohroma. Barkley fauloval ve vápně střídajícího Formicu a sudí nezaváhal - pokutový kop. K němu se postavil David Hoilett, jenže střelu namířil do ideální výšky pro brankáře a Howardovi stačilo vystihnout stranu, aby se stal hrdinou okamžiku. Jakoby to však Rovers ještě více nakoplo a díky zvýšené aktivitě a sérii rohů dostali soupeře pod tlak.

Zhruba po hodině hry nicméně převzali otěže klání hosté, čehož mohl v 69. minutě využít Fellaini, jenž však v obrovské šanci přestřelil branku. Hra se od té doby vyrovnala, přelévala se na obě strany. V 80. minutě střílel Mauro Formica dostal míč ve vápně, ale jeho střelu Howard za záda nepustil.

Formica byl ovšem aktivní i nadále a za čtyři minuty svou snahu zužitkoval, když byl podruhé v utkání faulován a rozhodčí, stejně jako v prvním případě, foukl do píšťalky. Tentokrát se zodpovědnosti chopil sám postižený, ale nevedl si lépe - penaltu napálil pouze do tyčky. Jeho selhání nabylo ještě větších rozměrů v poslední minutě zápasu. Samba si počínal až příliš důrazně při souboji s Fellainim ve vápně a sudí nařídil třetí penaltu v utkání.

Ujal se ji Mikel Arteta a k neštěstí domácích hráčů i fanoušků si počínal mnohem lépe než dva střelci Blackburnu. Španělský záložník bez problémů uklidil balón do pravého dolního rohu a Everton mohl slavit - 0:1. Dokonalé načasování jediné branky znamenalo zároveň knock-out pro Rovers, kteří už se ve zbývajícím čase na nic nezmohl a připsal si tak třetí porážku.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy nezačaly úplně nejlépe.U Blackburnu to zas takový šok není,ale Everton a doma...doufám ve vítězství Evertonu.

Reagovat
cokl.d

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Everton napraví své zaváhání z minulého kola a vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to že hrál Emerson, když odešel do Sydney?

Jinak pro mě zklamání, Kean by měl odejít... dosud mě nepresvedcil

Reagovat
Fingulka

Jestli myslíš Emertona, tak tohle bylo jeho poslední utkání na rozloučení Ale pěkně mu to spoluhráči pokazili... nedat dvě penalty... to je hnus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele