2. kolo
20.08.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

QPR šťastně dokráčelo k prvním nováčkovským bodům

Londýnští Rangers jsou teď určitě štěstím bez sebe. Na ostudný debakl totiž navázali senzačním vyloupením Goodison Parku, kde přitom pomalu celých 90 minut tahali za kratší konec pomyslného provazu. Na to se však historie neptá, pro Everton je teď spíše důležité, že i počtvrté v řadě na úvod ročníku prohrál.

Už loni měly Toffees nečekané problémy s nováčky, když s nimi prohrály rovnou polovinu zápasu, teď to ale zpočátku na žádnou kocovinu nevypadalo. Rangers si v první čtvrthodině nebyli schopni třikrát po sobě nahrát, zatímco Rodwell oprávněně žádal penaltu a Baines z přímého kopu úchvatně zakroutil míč do břevna. Také hru liverpoolských nicméně decimovaly časté nepřesnosti, což se zlepšilo až ke konci úvodního dějství. Do té doby ale zvládlo QPR senzačně udeřit, když Buzsaky objevil skulinu v obraně Evertonu a Tommy Smith okamžitě po otočce vypálil na zadní tyč.

Paradoxně šlo o vítěznou trefu a zároveň poslední kloudnou akci hostí - z 31. minuty. A Rangers se přitom ani nijak výjimečně nebránili. Jenom v poslední pětiminutovce první půle Cahill hlavičkou ze tří kroků nepochopitelně minul, Beckford zblízka hlavičkoval po směru přesouvajícího se Kennyho a do třetice opět Australan přehlavičkoval branku po další výzvě od Bainese.

Druhý poločas tak plodný nebyl, diváci se dlouho mohli bavit akorát sebevědomým výkonem teprve 17letého debutanta Rosse Barkleyho. Až po představení Fellainiho se opět začalo něco dít. Belgický vlasáč totiž ihned prostrčil míč do běhu Cahillovi a ten z úhlu jen vyprášil Kennyho rukavice. Štěstí přitom neprovázelo ani četné pokusy mladíka Barkleyho - první druhopoločasový mířil těsně vedle, ten příští mírně tečoval soupeř a pak jej lapil Kenny. Definitivní konec nadějí Karamelek pak přišel s 94. minutou, kdy trestuhodně zaváhal i Fellaini. Bainesova levačka kouzlila zbytečně - Belgičan na zadní tyči zblízka hlavičkoval přímo do Kennyho.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

QPR nezačali zrovna nejlépe a ani v tomto zápase to nebude lepší.Everton vyhraje 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Everton FC 0 - 0 Queen's Park Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3.1

Reagovat
smazaný uživatel

QPR určitě nebudou chtít zopakovat 1.kolo a budou více bránit...stejně si 2x Everton cestu do brány najde-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že si Everton výhru pohlídá a vyhraje 2:0 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

proč není na lavičce Radek Černý ??

Reagovat
smazaný uživatel

proč není Jagielka v Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

boze ta zakladna 11

Reagovat
Ebola SVK

čožééé ?

Reagovat
smazaný uživatel

to noní možný

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele