24. kolo
04.02.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan může pykat. Ztratil vedení nad Evertonem, takže zůstává bezpečně na dně tabulky

Za tohle Wigan zaplatí, chtělo by se říct. Mohl se významně přiblížit vidině záchrany, alespoň té vidině, místo to ztrácí na první bezpečnou příčku v této chvíli již docela dobře propastných pět bodů. Lehce nabytého vedení po fatální hrubce Tima Howarda si holt Latics nevážili, takže jej ještě sedm minut před koncem stihli ztratit.

První zákrok utkání si připsal na konto Al Habsi, dokonce i poměrně brzy, ve 13. minutě (na to jak impotentní mužstva se potkala) - nicméně v duchu předpokladů šlo o Stracqualursiho koncovku spíše tragickou než jakoukoliv jinou. Celkově to každopádně byl Wigan, kdo efektivně tlačil na obrannou čtyřku Toffees, užil si před přestávkou více balonu na kopačkách a ještě i docela zvládal hrozit. Beausejour ovšem Di Santa nehledal úplně přesně, a když už se argentinský útočník dostal za zadní řadou k propadnuvšímu balonu, odpálkoval jej přesný Howard.

Oba týmy se dohromady prezentovaly spíše polovičatými šancemi, z nichž jen málokdy vstávaly golmanům vlasy na hlavě. Například Pienaarovi s Gibsonem ovšem stačilo jen trošku sklopit vlastní projektily a mohli se radovat z parádních branek zpoza šestnáctky. O McCarthurovi z 68. minuty pak víceméně platí to samý, i když tentokrát byla výška ucházející, jen se balon opřel akorát do Heitingovy ruky (patrně).

Chléb se tedy začal lámat až v 76. minutě s brutálním zaváháním Tima Howarda. Ten neudržel Nevillem ztečovaný Beausejourův slaboučký centr a nechtěně ze sebe pro tuhle chvíli udělal smutného hrdinu zápasu. Nakonec ale ne tak smutného, neboť hned v 83. minutě utnul rázem zblázněný vývoj duelu Anichebe, když si doskočil pro brilantní centr Leightona Bainese. Ani to nicméně nemusela být konečná změna skóre, neboť ještě ve třetí minutě nastavení si další slabší chvilku neodpustil americký brankář ve službách Evertonu a jen díky nešikovnosti Mosese s Crusatem to jeho tým nestálo další bod.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Jelavic 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan už musí ... 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

everton prohral naposledy v 1. kole , snad zitra vyhraji, nebo aspon 02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

naposledy prehral nie v 1.kole, ale v dohravke 1.kola nezamienaj si dojmi s pojmami a delohu s predlohou

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to celkom úsmevuhodné

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele