37. kolo
14.05.2013 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

I bez Manciniho to jde. Man City vyhrál v Readingu a je jistojistě druhý

První zápas bez Roberta Manciniho vyšel vítězně a Manchester City si zajistil druhé místo. Matematicky. I kdyby prohrál, byl by na 99 procent těsně pod piedestalem, dneškem však svoji "výsostnou" pozici uhájil definitivně. Chelsea tak bojuje "jen" o třetí pozici. A Reading? Ten už hájil jen svoji čest. A neuhájil. Z dvanácti posledních duelů uspěl jen posledně se zoufalým Fulhamem.

Citizens měli obtížnou výchozí pozici. Roberto Mancini opustil svoje křeslo a hráči z průmyslového města nastupovali do utkání s padajícím Readingem v náladě dosti pochybné. Svůj status však i přesto uhájili a ničemný Reading, který už nějaký ten pátek bředne v sestupové jistotě, dvěma góly vydusili ještě v mělčím bahně.

Po hrůzné potupě ve finále FA Cupu chtěli Citizens maximálně dokázat svoji sílu. Ale byl to právě Reading, kdo si poslední domácí duel před vlastními fans užíval. Ránu Robsona-Kanu musel Hart vytěsnit u své levé tyče s vypětím sil. Chvíli poté neuspěl i přes pěkný brejk City Sergio Agüero.

Do konce poločasu se však argentinský útočník přece dočkal gólové oslavy. Milner si vyměnil míč se Silvou, míč si našel cestu k Agüerovi a ten našel dolní roh McCarthyho brány dokonale - 0:1. Vedení musel hájit znovu Joe Hart, jenž si s Pogrebnjakovou ranou poradil tak tak.

Royals se s vypětím všech sil snažili o poslední domácí body, Mariappovu hlavičku však odpravil z brány Carlos Tévez. Záhy pak Hart odvrátil Karaćanův pokus. Nakonec nicméně přišel zásah pojišťující. Nekrytý David Silva uháněl k bráně, jeho střela doputovala až ke střídajícímu Džekovi a ten z blízka uzavřel na konečných 0:2 pro City.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

LeFondre-Silva,Yaya

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě je mi jedno jak zápas v Readingu skončí, po frustrované sobotě ani nemám chuť na naše poslední dvě kola. zklamání je veliké, svůj názor sem někdy napíšu, jsem bez nálady a ani nemám čas. Myslím si, že oslavné chorály směrem k RM skončí... V So potěšila jedině Slavia, to bylo vše.

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

chytat by měl pantilimon a počítám s tím, že po odvolání RM z postu managera prozpívají skoro celý zápas fans city chorál směrem k němu. fans city RM prostě zbožňují. nikdy nezapomenem krásnou výhru na utd. 6:1 !!! nikdy nezapomenu když hráli city EL v Salzburgu, tak stál RM cca 3 metry ode mne. po zápase a po tiskovce. prohra ve finále mu zlomila vaz...

Reagovat
pavel.fotbal

Bohužel, už i do Anglie proniká ta pitomá móda, vyhodit trenéra, když nesplní do puntíku, co má předepsané, ty časy, kdy Fergusson byl u united 27 let, se asi nevrátí, takhle to nejde dělat, ale je to dobou, penězma a zkažeností z ní plynoucí netrpělivostí. Kdo má přijít místo něho, ví se už něco? Já Anglii tolik nesleduji dopodrobna.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvíc se mluví o trenéru Malagy - chilan Pelligrini. co mě mrzí nejvíc je to, že jsme pod RM neprosadili (výrazně) v Evropě. letošní vystoupení v LM bylo katastrofální, vzhledem ke kvalitě kádru. je to shock, ale asi se to dalo čekat. tak mu dnes dejte na rozloučenou výhru!

Reagovat
t0mmy33MCFC

Taky jsem z toho celkem sokovanej, ale bylo jasne ze pokud chce zustat musi vyhrat finale, coz se nestalo. Ted je otazka na co se muzeme tesit a doufam ze si novy trener nebude chtit postavit novej tym

Reagovat
smazaný uživatel

1:1...Reading se hecne..

Reagovat
smazaný uživatel

čekám na sestavu na netu mcfc a pořád nic!

Reagovat
smazaný uživatel

půle celkem slušná, akce v 44 min. si zasloužila branku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak city melo dat tak 8 golu a reading , tak 2 no... velice peknej zapas

Reagovat
smazaný uživatel

2. místo potvrzené. jinak si nemyslím, že by nový kouč měnil kádr. spíš se změní herní projev. RM díky a vrať se! třeba jako JM do chelsea. bye for now...

Reagovat
smazaný uživatel

http://kiwi.kz/watch/tr5mk4zlo3df

Ten první gól byl hodně dobře na jeden dotek vykombinovanej

Reagovat
smazaný uživatel

s tim nemuzu nez souhlasit, na takovym prostoru si to vykombinovat z prvni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele