4. kolo
16.09.2012 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Villas-Boas konečně slaví tři body, Tottenham vyhrál v Readingu

Konečně výhra. Tottehnam po třech neúspěšných výsledcích v prvních kolech Premier League slaví po vítězství 3:1 na hřišti Readingu kýžené tři body. Mužem utkání se stal Jermain Defoe, který vsítil dva góly, třetí přidal Gareth Bale. Manažer Villas-Boas tak získal teprve druhý triumf v posledních deseti ligových duelech.

První půle patřila hostům. Už po pěti minutách byl na spadnutí gól, ale dvakrát začaroval McCarthy. Nejprve vyrazil hlavičku Sigurdssona a následně si skvěle poradil i s dorážkou Vertoghena. Jenže po další šanci už lovil míč z brány. Sigurdsson nádhernou kolmicí oslovil Lennona, hbitý Angličan poslal míč pod sebe na Defoa a zkušený útočník se troškou štěstí skóroval poprvé - 0:1.

A Defoe byl i u dalších dvou velkých šancí úvodních minut utkání. Zhruba v polovině prvního dějství nejprve ohrozil bránu domácích sám, když si pohrál se dvěma obránci a těsně minul tyč. Do poločasu pak ještě jednou připravil příležitost Sigurdssonovi, kterému po chybě McCarthyho předložil míč, ale jeho ránu zastavil v poslední chvíli na brankové čáře jeden z obránců.

Druhý poločas se nesl v dobré atmosféře i tempu. V lepším rozpoložení začali hosté, kteří zpravidla po kombinaci ohrožovali branku McCarthyho v brance Readingu. První šanci druhého dějství zmařil střelec první branky Jermain Defoe, jenž nevyužil spolupráce Dembeleho se Sigurdssonem a po přihrávce Belgičana mířil vedle. Bránu netrefil ani Gareth Bale, ani o chvíli později opět Defoe.

Skóre se měnilo až zhruba dvacet minut před koncem po akci Kylea Walkera, který zatáhl míč k brankové čáře, přihrávkou pod sebe našel na hranici penalty Balea, jenž pravačkou zvláštní střelou rozvlnil síť - 0:2. Neuplynulo ani pět minut a Spurs přidali další gól. Po autovém vhazování a vyhrané hlavičce Dembeleho se ještě na své obranné polovině chopil míče Defoe, i díky tandemujícímu Baleovi si ve sprintu poradil se dvěma obránci a skvělou křížnou ranou na zadní tyč zvýšil už na 0:3.

V závěru zápasu se paradoxně dostali do tlaku hráči Readingu. Pět minut před koncem se pasivně bránící Tottenham dostal až do takové pozice, že musel míč z brankové čáry po střele Le Fondreho vykopávat až stoper Gallas. Z ojedinělého brejku pak sahal po hattricku Defoe, stačilo jen Townsendův centr z voleje nasměrovat níže - takhle mířil nad. A trest přišel záhy. Le Fondre se ve vápně dobře zorientoval, nacentroval na zadní tyč a Robson-Kanu akrobaticky snížil alespoň na 1:3.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
Devil

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Kouhouti se chytnou

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

To bude parádní zápas , Reading je skvělí klub, ale Tottenham lepší !!

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

1:3 Slépky už musej :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a Dempsey skóruje

Reagovat
smazaný uživatel

dneska musí Spurs získat 3 body - jakkoliv, nebo AVB ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se toho ujal i Bale!!

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/reading-vs-tottenham-13-goals-highlights-1ij00HTv90Rji6Td

...no konečně, Tottenham mají na mnohem víc, ale ten gól domácích byl parádní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele