22. kolo
18.01.2014 16:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Manchester City - Cardiff City 4:2

Ač se celý zápas nesl v duchu konečného výsledku, vše musela rozhodnout dvojice Agüero - Yaya Touré až v poslední čtvrthodince. Další vysoké vítězství tak drží Manchester City na druhé příčce, Ole Gunnar Solskjaer se po druhé porážce musí smířit s pádem na poslední místo.

Uběhlo pouhých třicet vteřin a Džeko se už ocitl sám před brankářem. McNaughton ho však zezadu atakoval a během marné snahy vykřičet si penaltu nedokázali jeho spoluhráči dopravit míč do sítě rozhozené obrany.

V deváté minutě už bývalý teplický hráč hrozil přímo, tvrdou ránu k tyči ale brankář dokázal vyrazit. Ve dvanácté minutě se musel Marshall natahovat u druhé strany, když přízemní centr Navase perfektně tečoval obránce Turner.

Ohromná převaha nakonec v rychlý gól přeci jen vygradovala. Silva dostal balón k brakové čáře, pod sebe nahrál na Džeka, a ten v obložení několika hráčů dokázal poslat balón těsně za brankovou čáru, kde pozdě zasahoval McNaughton. Ještě hůře mohlo být hostům ve 21. minutě, kdy poslal pas do vápna opět Silva a Negredův pokus o lob vytěsnil brankář mimo.

Stejný hráč neuspěl ani tři minuty poté, kdy se mu ve vápně zjevil široký bulvár pro střelu, jenže nemířil přesně. Těžko by se hledal člověk, který by prorokoval vyrovnání, přesto se tak opravdu stalo. Stačily dvě přihrávky a balón se z poloviny hřiště dostal do vápna k Noonovi, který překvapil Harta střelou k bližší tyči.

Do starých kolejí se vše vrátilo v mžiku, když Yaya Touré vyslal Džeka, jenž přišel o míč tak šikovně, že se Navas mohl z patnácti metrů opřít do rány, kterou Marshall přes veškeré úsilí nevytlačil. Obraz hry se samozřejmě nezměnil, Cardiff ale další šance na pojištění před přestávkou nepovolil.

Pět minut po změně stran pak mohl Mutch opět vyrovnat, dalekonosnou ránu ovšem Hart solidním zákrokem vyrazil. Po hodině hry se po krásné rychlé akci Negreda, Kolarova a Džeka dostal do palebné pozice Silva, rána ke vzdálenější tyči však nebyla přesná.

V 65. minutě se tak opět musel ukázat Hart, Noone se parádním způsobem dostal až před vápno a přízemní umístěnou ranou vyvolal strach v duších fanoušků Citizens. Hosté žili v nadějích do 76. minuty, to sebral na své polovině míč Yaya Touré, na vápně si narazil s Agüerem a k levé tyči namířil pojištění.

Po třech minutách přišel další lahůdkový gól, tentokrát z dílny argentinského útočníka. Milimetrový pas od Tourého táhnoucí se desítky metrů odvezl až do vápna, kde si dvakrát balón zasekl, aby zblízka málem roztrhl síť. Když si s tečí Džeka Marshall poradil a Milner zblízka rozvlnil síť pouze z vnějšku, otevřel se prostor na zkorigování Cardiffu. S pokusem zpoza vápna od Noona si Hart ještě poradil, po následném rohu se ale jen bezradně díval na skórujícího Campbella.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (13)

Přidat komentář
MCFC_8

Pomsta za 1.prehru aj s urokmi...4:0...KUN IS BACK

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

kůň je spatky

Reagovat
smazaný uživatel

Cardiff se hecne a bude plichta

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Cornelius, Aguero...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Cardiff bych nepodcenoval.. jsou neprijemni.. maji nvyho trenera .. nevim no.. ale snad to zmaknem 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že v momentální formě co má CITY se může Cardiff snažit sebe víc ale dostane naloženo, City předvádí nádherný útočný fotbal a to nejsem jejich fanoušek

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele