34. kolo
12.04.2014 16:07 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Cardiff City 0:1

Cardiffu se překvapivě vydařila odplata za prosincovou loupež a ze St. Mary's Stadium si odváží šťastné vítězství. Jasná územní převaha i více vypracovaných příležitostí nebyly pro osmý celek ligy k ničemu, když se v koncovce trápil po celých devadesát minut. Svatí si tak po dvou střeleckých hodech na svém hřišti nepřišli ani na bod.

Domácí se dle očekávání ujali role pána na hřišti, dlouho se ovšem přes pozornou obranu hostů prosadit nedokázali. Když si však Gazzaniga dokázal poradit s pokusem Whittinghama z přímého kopu, neměl daleko k otevření skóre Ramiréz, jehož Caulkerem tečovaná střela z hloubi vápna orazítkovala břevno.

Ze standardní situace neuspěl ani Lambert, který technickou ranou nad zeď protáhl Marshalla. Stejný hráč se nemohl radovat ani pár minut poté, když po přihrávce Lallany pálil z bezprostřední blízkosti do připraveného brankáře.

Na svou nemohoucnost při snaze potvrdit svou nadvládu doplatili domácí v 64. minutě, kdy se přímý kop ze čtyřiceti metrů odrazil ke Calovi, který si připravil balón za vápnem a prudkou ranou nedal marně se natahujícímu Gazzanigovi šanci. Únorový přírůstek do obrany Cardiffu si tak připsal už druhý zásah v Premier League.

O vyrovnání se snažil pohotovou ranou Lallana, branku ovšem minul. Lépe mířil Gallagher, svou střelou po přihrávce Schneiderlina však nechal vyniknout parádním zákrokem Marshalla, na němž si brzy poté vylámal zuby i Clyne. Hosty tak nemusel mrzet ani neúspěšný úprk Zahy v poslední minutě řádné hrací doby a slaví teprve své druhé vítězství na hřišti soupeře.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Murtago

Pokud bude chytat zase Gazzaniga tak 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (13. Schneiderlin, 78. Lambert)

Reagovat
smazaný uživatel

Svatí nehrali na 100 percent, bohužial...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele