10. kolo
01.11.2014 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Queens Park Rangers 2:1

Utrápená výhra, ale i ta se počítá. Chelsea v městském derby proti jednomu z nejméně oblíbených soupeřů vytěžila tři body, přestože se při jejich získávání řádně zapotila. Oscarův gól totiž po hodině hry vymazal Austin a pouze hloupý zákrok Vargase na Hazarde v pokutovém území daroval vedoucímu celku Premier League vysvobození.

Svěřenci Harryho Redknappa rozhodně nepředvedli podobně nebojácný a pozitivní výkon jako při posledním výletu na hřiště soupeře - alespoň ne v první půli. Chelsea byla oproti Liverpoolu v naprostém klidu a s výjimkou Austinovy hlavičky těsně nad po centru Hoiletta se Courtois nemusel vůbec namáhat.

Ani Blues ale nebyli tak nebezpeční, jak možná kdekdo očekával. Co už ale očekávání splnilo, byla útočná dvojice, která stála u zrodu všech šancí Chelsea. Po deseti minutách to byl Diego Costa, kdo efektní patičkou připravil pozici pro Oscara, jenž pálil z hranice vápna těsně vedle. Španělský forvard načal akci, po níž Willian centroval před bránu na nadějně zakončujícího Ivanoviće.

Dopřáno bylo Chelsea až po půlhodině hry a to se chopil dirigentské hůlky druhý klíčový muž ofenzivy Blues Cesc Fábregas. Nejprve průnik obranou zakončil sám a Green s obtížemi míč vyrazil - druhá akce už ale skončila balónem třepotajícím se v síti. Fábregas oslovil na rohu vápna Oscara a ten fantastickým křížným volejem překonal gólmana QPR - 1:0.

Přesto se nedá říct, že by fanoušci na Stamford Bridge byli svědky kdovíjak krásné podívané. Chelsea hrála udržovaně, a jelikož soupeř dopředu nepředvedl vůbec nic, neměla důvod obrátky zvýšit. Do přestávky to zpoza vápna zkusil ještě Willian, jenže levačkou se nedokázal do míče dostatečně opřít.

Laskavé obléhání obrany Queens Park Rangers pokračovalo i po přestávce, nedostatečná touha přidat druhý gól se však stala Mourinhově partě osudnou. Hosté se totiž osmělovali o trošku odvážněji a čas od času se ocitli i v šestnáctce Chelsea. Po hodině hry dokonce vyrovnali na 1:1, když velmi nepovedenou ránu Fera tečoval před Courtoisem patičkou Charlie Austin.

Vedoucí celek Premier League už musel přidat, souvislou snahou však městskému rivalovi problémy nedělal. Naštěstí se mohl spolehnout na standardní situace. Z ideální pozice pro přímý kop ještě Oscara vychytal Green, ale když Vargas přehnal důraz ve vápně vůči Hazardovi, poradil si sám faulovaný s pokutovým kopem bez nejmenších potíží - 2:1.

Hoops se nicméně nevzdali a nebýt brilantního bloku Cahilla vůči Austinově střele, mohlo být krátce po gólu Hazarda opět vyrovnáno. Totéž na druhé straně, kdy po ráně střídajícího Schürrleho zasahoval Robert Green. Ještě lepší zákrok vytáhl anglický gólman po hlavičce Johna Terryho z následného rohu.

Poslední minuty se odehrály tak nějak z povinnosti. Chelsea s výjimkou Vargasovy dělovky nad situaci kontrolovala a sama místo útočných snah spíše držela míč. Tři povinné a cenné body tak Mourinho do tabulky získal a dál vede ligu o čtyři body před druhým Southamptonem - QPR zůstává předposlední.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
Infernoqt

budem věřit v překvapení, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Tuxedo

7:0 s Costom na hrote bez neho tak 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

To je málo s Costou to bude 15:0

Reagovat
smazaný uživatel

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

Q.P.R. Jsou slabí jak čaj, tip: 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

to je pre nás povinná výhra

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná jednotka tip 5:1

Reagovat
hitZor

Jasná výhra a pak nás budou trápit do poslední minuty.. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím. Odbyl si už Ivanovič svůj trest v poháru a dneska bude hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

áno..bude hrať

Reagovat
smazaný uživatel

Ivanovič může hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele