35. kolo
02.05.2015 16:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Queens Park Rangers 2:1

Nebyla to žádná suverénní jízda, Liverpool však přesto dokázal splnit roli papírového favorita a před vlastním publikem udolal QPR těsně 2:1. O výhře rozhodl trefou v samém závěru Steven Gerrard, poté, co Leroy Fer v 73. minutě vymazal brzký gól Coutinha. Gerrardovi se po finálním hvizdu určitě ulevilo, ještě před ním totiž dokázal zahodit penaltu..

V dřívější fázi sezony by Londýňany podobný výsledek možná povzbudil, nyní však opouštěli hřiště v mizerné náladě - jejich šance na záchranu totiž utrpěly výraznou ránu. Nyní ztrácí na sedmnácté místo už sedm bodů, ve hře jich je přitom pouze devět; naděje na setrvání v Premier League tak už jsou pouze teoretické. V příštím zápase proti Manchesteru City jim navíc bude chybět Nedum Onuoha, který dnes inkasoval dvě žluté karty během čtyř minut a musel předčasně odejít ze hřiště.

QPR přitom šlo do vedení už v první minutě - Ferova dorážka po Phillipsově centru však uznána nebyla, neboť míč předtím překročil brankovou čáru. O sedm minut později potom po Austinově přiťuknutí zakončoval Caulker akrobaticky těsně vedle, a hned nato aktivní Fer ránou z nějakých třiceti metrů pořádně provětral Simona Mignoleta. Hosté se zkrátka věhlasného soupeře vůbec nezalekli a od začátku dávali jasně najevo, že touží po bodovém zisku.

Jejich naděje však zmrazila hned první vážnější šance Reds z 19 minuty - Rickie Lambert, který se objevil v základní sestavě na úkor italského dua Balotelli - Borini, po brejku nahrával Coutinhovi, a brazilský playmaker krásnou střelou překonal bezmocného Greena. Po půlhodině hry pak poslal míč do sítě i Raheem Sterling (jemuž efektní patičkou nahrával Jordan Henderson), stál však v ofsajdu.

Vedoucí branka Liverpool takzvaně 'nakopla' a Reds byli i nadále aktivnějším týmem. Gerrard těsně před poločasem skvěle zahraným přímým kopem donutil Greena k výtečnému zákroku, a krátce po změně stran pálil Lallana mimo chytré Coutinhově nahrávce. Když pak Sterling v 54. minutě trestuhodně zblízka selhal po Hendersonově pasu, a o deset minut později Green vychytal další Lambertovu šanci, začala se domácích fanoušků zmocňovat nervozita - favorit sice dominoval, pojišťovací branku však ne a ne vstřelit.

Dvacet minut před koncem potom Green vychytal Lovrenovu nebezpečnou hlavičku. Liverpool pokoušel štěstí tak dlouho, až nakonec inkasoval - krátce po této šanci se totiž QPR dostalo do kratšího tlaku a Joey Barton od rohového praporku našel ve vápně Fera, který nekompromisně vyrovnal na 1:1.

V 79. minutě dostal Liverpool šanci obnovit své vedení díky pokutovému kopu, nařízenému po faulu Onuohy na Martina Škrtela; Gerrard však selhal, když nechal z penalty vyniknout dnes výtečného Greena. Legendární záložník, který po sezoně Liverpool opustí a zamíří do Ameriky, však nakonec měl poslední slovo. Poté, co Onuoha v 82. minutě po dalším "žlutém" faulu opustil hřiště, sevřeli domácí soupeře v závěrečném tlaku, rozehrál Coutinho rohový kop, a Gerrard hlavou překonal Greena podruhé.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com, bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Austin

Reagovat
REPLIKATOR

Rodgers out!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To že nedáš takový tutovky, za to B.R. nemůže. ::thumbsup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele