19. kolo
30.12.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Liverpool opět díky Bentekemu vyhrál 1:0 a dotáhl se už bodově na United

Christian Benteke si před zápasem s Leicesterem City pochvaloval společnou konzervaci s manažerem Jürgenem Kloppem, která měla belgickému útočníkovi ukázat cestu, jak být Liverpoolu prospěšnější. Liverpool od té doby dvakrát zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem v poměru 1:0 a v obou případech, naposledy na půdě Sunderlandu, byl šťastným střelcem právě Benteke. Že by si vzal Kloppova slova až tak k srdci?

Reds tak vystoupali ligovou tabulkou na sedmé místo, kde se ziskem třiceti bodů po polovině soutěže zaostávají za šestým Manchesterem United pouze vinou horšího skóre. Na čtvrtou příčku, zaručující kvalifikaci do vytoužené Ligy Mistrů, pak ještě liverpoolským zbývá dohnat pětibodové manko. Sunderland naopak po další prohře, již páté za sebou, zůstává uvězněn na předposlední příčce s dvanácti body a vysokým sedmibodovým deficitem na sedmnáctou Swansea.

Jediný gól zápasu padl poněkud kuriózně pouhých dvaadvacet vteřin po začátku druhé půle, ovšem Liverpool měl dostatek šancí na pohodlné vítězství již během první půle. Všechny příležitosti hostí však heroicky zlikvidoval brankář Vito Mannone, jenž v poslední době znovu dostává přednost před Costelem Pantilimonem a této šance se přinejmenším ve středu chopil znamenitě.

Manažer Black Cats Sam Allardyce po svých svěřencích žádal předně návrat k naprostým základům jako nasazení a poctivý výkon bez neomalených chyb od samého počátku, neboť v předchozích zápasech s Chelsea i Manchesterem City Sunderland vždy během první půle nabral minimálně dvoubrankovou ztrátu a také proti Watfordu doma prohrával hned po čtyřech minutách. Tentokrát se domácím bezbrankový stav podařilo udržet po celý poločas, ale Allardyce za to mohl být vděčný jen a pouze Mannonemu.

Italský gólman byl takřka v neustálé permanenci, neboť Liverpool jasně dominoval na míči a vytvářel si skrze nedůraznou obranu soupeře jednu šanci za druhou. Nejprve se někdejší brankář Arsenalu musel vypořádat s dalekonosnou ranou Nathaniela Clynea z páté minutě a pak s úlevou přihlížel, jak se Robertu Firminovi nepovedlo v hloubi pokutového území zpracovat přihrávku Coutinha po hrubce Sebastiana Coatese. Sám Coutinho posléze vypálil těsně vedle a v minutě sedmnácté poslal ze standardní situace technickou ránu, která načechrala síť nad Mannoneho hlavou.

Největší šance však připadla aktivnímu Firminovi. Brazilská letní posila z Hoffenheimu nejprve Mannoneho přinutila k výtečnému zákroku při další střele zdálky, kterou domácí gólman zvládl vytěsnit konečky prstů na brankovou konstrukci, a poté pro změnu pokoušel štěstí prudkou hlavičkou, rovněž neúspěšně. Na opačné straně mohl být Simon Mignolet relativně v klidu, neboť více než několik pološancí si domácí skrze Jermaina Defoa za první půli nepřipsali, byť Mamadou Sakho měl chvílemi z anglického veterána v útoku Black Cats hlavu kolem. Nebezpečně pak po půlhodině pálil někdejší hráč Liverpoolu Fabio Borini, ovšem ztuhlý Mignolet nakonec jeho ránu "vytlačil očima" mimo tři tyče.

Veškerá snaha v prvním poločase však byla značně pošramocena hned v první minutě půle druhé. Adam Lallana dokázal pouhých dvaadvacet vteřin po restartu hry tečovat Clyneův centr špičkou kopačky zrovna perfektně k nohám číhajícího Bentekeho, jenž chladnokrevným zakončením poslal hosty do vedení. Sunderland kontroval ranou Boriniho ze čtyřiapadesáté minuty, avšak na Mignoleta si nepřišel. Belgický gólman pak uhájil čisté konto i při ráně střídajícího Watmora a připsal si tak v kalendářním roce 2015 rekordní šestnácté čisté konto - žádný brankář Premier league letos více nul nevychytal!

V samotném závěru pak ještě stejně jako proti Leicesteru liverpoolští trestuhodně zahodili několik výborných šancí, jmenovitě Jordon Iba a opět také Benteke, ovšem i tentokrát je mizerná koncovka nakonec mrzet nemusí, neboť těsnou výhru 1:0 uhájili až do konce a posouvají se čím dál blíže pohárové Evropě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
LokoLFC

já už si nedovolim tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Tady REDS tři body ukažte už pořádný fotbal proti S'underlandu který půjde do druhé ligy

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3. zápas v řadě venku po sobě , navíc vypsaní jako favorité NESMÍ PROHRÁT. Jediní komu by to vyhovovalo jsou sázkovky.

Reagovat
smazaný uživatel

silny matros

Reagovat
smazaný uživatel

????

Reagovat
M1ck0

benteke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele