17. kolo
15.12.2018 16:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Watford si v závěru zahrával, přesto přestřílel Cardiff 3:2

Když utkání Watfordu s Cardiffem spělo do závěrečné desetiminutovka za zcela jednoznačného stavu 3:0 pro domácí, musel mít leckterý fanoušek na Vicarage Road sto chutí vydat se za obzvláště nepřívětivého bouřkového počasí na předčasnou cestu domů. Hosté však vzápětí ze zdánlivě rozhodnutého zápasu udělali dvěma slepenými góly ještě pořádné drama, a tak se nakonec watfordští museli poctivě bránit, aby udrželi alespoň vítězný stav 3:2.

Tým Javiho Gracii tak konečně uťal černou sérii šesti ligových duelů bez vítězství a poskočil zpět do středu tabulky, zatímco Cardiff se propadl na šestnácté místo se čtyřbodovou rezervou na pásmo sestupu. Hlavním strůjcem triumfu Hornets byl Gérard Deulofeu, jenž sám vsítil první gól po výtečné individuální akci a následně připravil i branku číslo dvě Josému Holebasovi.

Španělský forvard měl průlom skóre na kopačce již po šesti minutách, ale to ještě jeho kroucená rána zapadla těsně vedle tyče. Deset minut nato se již Deulofeu dočkal, když převzal pas od Doucourého, prosmýkl se okolo Ecueleho Mangy s Morrisonem a brilantní průnik zakončil přesnou přízemní ranou po levici brankáře Etheridge. Hosté toho za první půli směrem dopředu předvedli pomálu a snadno mohli o přestávce prohrávat vyšším rozdílem nebýt pozorného Etheridge, jenž v nastavení vytěsnil přímý kop Doucourého konečky prstů.

Ani po změně stran se na dominanci domácích nic nezměnilo a pouhých sedm minut od restartu hry se již jejich náskok zdvojnásobil. Po Deulofeuově pobídce se k zakončení odhodlal zkušený José Holebas a povedenou ranou z hranice pokutového území zatočil míč do sítě. Zásah řeckého beka odpoledne jen podnítil chuť Hornets útočit a netrvalo dlouho, než Cardiff inkasoval do třetice. Po Semově přihrávce se prosadil Domingos Quina, a to suverénní pumelicí pod břevno.

V 80. minutě však zničehonic udeřili i odevzdaní hosté. Junior Hoilett potvrdil, že dalekonosné rány mu v posledních týdnech mimořádně svědčí a ukázkovou střelou obdobně jako proti Wolverhamptonu nedal Benu Fosterovi šanci zasáhnout. Když pak pouhé dvě minuty nato Bobby Reid přiskočil jako první k volnému míči a zabořil míč za Fostera podruhé, bylo najednou zaděláno na pohromu. Watford však prohospodaření tříbrankového náskoku nakonec přece jen nedopustil a navzdory výpadku v závěru utkání si tři body za výhru 3:2 plně zasloužil.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele