29. kolo
02.03.2019 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Cardiff City 2:0

Wolverhampton si v sobotu odpoledne s přehledem poradil s Cardiffem, když o vítězství rozhodl dvěma přesnými zásahy již v prvním poločase. Díky třem bodům se tak Vlci momentálně vyhřívají na solidní sedmé příčce tabulky, to Cardiff má starosti úplně opačné - třetí prohra v řadě znamená setrvání na sestupové, osmnácté příčce tabulky s dvoubodovou ztrátou na Southampton. Svěřenci Neila Warnocka mohou být alespoň rádi za to, že Saints na Old Trafford v poslední minutě základní hrací doby přišli o remízu a náskok se jim nepodařilo navýšit.

To nejdůležitější z celého utkání se odehrálo už v první dvacetiminutovce. Jako první zahrozili hosté - po rohovém kopu se k zakončení dostal Gunnarsson a jeho ránu Ruddy zlikvidoval jen s vypětím všech sil. Na druhé straně však z prvního mráčku hned zapršelo a šlo opravdu o fotbalovou lahůdku. Parádní ťukes mezi s sebou rozehráli Jimenez a Jota, dvakrát si vyměnili míč a na konci celé kombinace stanul Jota tváří tvář brankáři Etheridgovi, kterému nedal nejmenší šanci zasáhnout.

O dvě minuty později bylo pro hosty ještě hůř - Sol Bamba vytvořil naprosto nesmyslnou hrubku a zcela zbytečně na vlastní polovině přišel o balón. Jimenez následně našel ve vápně volného Jotu, který si položil brankáře a míč jak na stříbrném podnose naservíroval zpět Jimenezovi, který se do odkryté branky už nemohl netrefit.

Na druhé straně mohl snížit Ralls, z hranice vápna ovšem pálil vysoko nad. Třetí gól Wolves mohl po rohovém kopu přidat zase Dendoncka, od něj se míč nejprve odrazil do tyče, následnou dorážku poslal hráč Wolverhamptonu nad.

V druhém dějství mohl po hodině hry přidat třetí branku Vinagre, toho ale Etheridge pěkně vychytal. Patnáct minut před koncem měl na kopačce definitivní rozhodnutí Jimenez, ani on ale díky skutečně parádnímu zákroku brankáře hostí neuspěl. Wolverhampton to ale mrzet nemuselo, svého soupeře již snížit nenechal a pohodlně si tak došel pro vítězství 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele