35. kolo
11.07.2020 13:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Watford podruhé v řadě zvrátil nepříznivý průběh a přiblížil se k záchraně

Watford díky dvěma proměněným pokutovým kopům dokázal otočit vývoj s Newcastlem United a po výhře 2:1 udělal výrazný krok k udržení se v nejvyšší anglické soutěži. Kvůli přesvědčivé výhře West Hamu na půdě Norwiche (4:0) sice zůstává na sedmnáctém místě tabulky se čtyřiatřiceti body, ovšem před osmnáctým Bournemouthem si možná vytvořil rozhodující šestibodový náskok. Straky jsou stále na třinácté příčce se třiačtyřiceti body.

Do tohoto sobotního utkání vstoupili lépe hosté a první větší možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách, kdy míč po rohovém kopu z levé strany a následném prodloužení hlavou přistál na kopačce Almiróna, který však z hranice brankového území nepropálil u bližší tyče připraveného brankáře Fostera. V 16. minutě mohl na opačné straně dostat Sršně do vedení hrdina posledního střetnutí s Norwichem Welbeck.

Ten zakončoval zcela osamocen ze sedmi metrů a orazítkoval bližší konstrukci, poté na brankové čáře odkopl balón do bezpečí kapitán Lascelles. Hosté otevřeli gólový účet přesně v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Fernández a před zcela prázdnou brankou našel volného Dwighta Gayleho, jenž zblízka snadno rozvlnil sítˇ. Zhruba deset minut před poločasovou přestávkou mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový.

Gayle svou parádní kolmicí vyzval ke skórování Sainta-Maximina a ten se přízemním pokusem pokusil obstřelit vyběhnutého Fostera, ale trestuhodně napálil jen jeho nohu. Sršni se dočkali vytouženého srovnání sedm minut po výměně stran. Ritchie totiž ve vlastní šestnáctce velmi nešikovně atakoval Femeníu a rozhodčí Pawson bez delšího váhání ukázal na panelový puntík. Míč si vzápětí postavil tradiční exekutor Troy Deeney a nezaváhal.

Svou bombu totiž nechytatelně usměrnil doprostřed branky a slovenský gólman Dúbravka se natahoval marně. Stejný hráč se mohl znovu prosadit po necelé hodině hry, avšak střelou doprostřed branky tentokráte na Dúbravku nevyzrál. Rozhodující okamžik se zrodil v 82. minutě. Manquillo naprosto nesmyslně přidržel Sarra, Pawson s nařízením penalty opět příliš neváhal a Deeney i napodruhé zachoval chladnu hlavu, když naprosto zkušeně zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele