26. kolo
01.03.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Everton přetlačil Southampton a drží se v kontaktu s čelem tabulky

Bojovný zápas v Goodison Parku mnoho fotbalové krásy nepobral. To ale může být Evertonu šumafuk, neboť ze střetnutí proti Southamptonu vyšel jako vítěz. "Karamelky tak nadále doráží na pohárové pozice, naopak "Saints" pokračují v novoročním zmaru. Od 4. ledna totiž nezvítězili a nebezpečně se přibližují pásmu sestupu.

První a nakonec taky jediný gól se urodil již v deváté minutě hry. Calvert-Lewin vyhrál důležitý hlavičkový souboj, Sigurdsson následně vysunul Richarlisona, který obešel brankáře Southamptonu Forstera a střelou do odkryté brány skóroval. Ve 25. minutě se domácí radovali znovu, když standardní situaci Digneho dokončil hlavičkou do sítě Keane. Ještě předtím ale posunul míř rovněž hlavou Holgate, který se nacházel v ofsajdu. Branka tedy nebyla uznána.

Také třináct minut po změně stran zahrozil Everton ze standardní situace, avšak po zmatku v pokutovém území hostů letěla dorážka Godfreyho vedle brány. Po hodině hry toužil po rohovém kopu srovnat Salisu, ovšem ani jeho hlavička se mezi tři tyče nevměstnala.

Největší šance měli Saints až v závěru. Nejprve pálil v 84. minutě Djenepo, před kterým se otevřel prostor na pravé straně, jenže rána z první proletěla vedle tyče. O šest minut později dorážel po rohovém kopu Vestergaard, domácí ale v klíčovém momentu podržel gólman Pickford.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele