11. kolo
06.12.2020 13:00 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Wilfried Zaha (© AFP)

Crystal Palace zdemolovalo West Brom

Fotbalisté West Bromwich Albion nezvládli domácí utkání jedenáctého kola Premier League, když prohráli 1:5 s Crystal Palace. Skóre otevřel vlastní brankou domácí Furlong, poté však srovnal Gallagher. Po červené kartě Pereiry už však úřadoval jen hostující celek, dvakrát se trefili Zaha a Benteke.

Hosté měli silný úvod. Hned v páté minutě se na hranici pokutového území uvolnil Zaha, který to zkoušel pravou nohou. Jeho rána proletěla kousek vedle bližší šibenice. O minutu později už hosté vedli. Crystal Palace si vybojoval standardní situaci, kterou hostující kapitán Milivojević rozehrál nakrátko na kolegu Zahu. Tomu se povedlo přetlačit protihráče, načež poslal střílenou nabídku do malého vápna, kde si ve skluzu vstřelil nešťastnou vlastní branku domácí Darnell Furlong.

Furlong mohl v 19. minutě vlastence odčinit. Domácí obránce si totiž na hranici malého vápna naskočil na centr z levé strany, po kterém však hlavičkoval doprostřed.

West Bromu se po půl hodině hry povedlo díky zvýšené aktivitě srovnat krok. Furlong sice první centr z pravého křídla poslal pouze do Cahilla. Následně ovšem pod sebou hledal volného Conora Gallaghera, který pravačkou zamířil mimo dosah hostujícího brankáře Guaity.

Po chvíli ale přišel klíčový moment zápasu. Sudí se ještě pro jistotu běžel podívat na video, aby ověřil počínání domácího Pereiry v předchozím souboji. A nakonec místo žluté karty vytasil rovnou červenou a hosté tak získali početní výhodu.

Hostující celek měl v 55. minutě opravdu drtivý tlak a po zásluze se dostal zpět do vedení. Nejprve jeden z domácích obránců odkopával míč z brankové čáry, nicméně soupeř pokračoval v aktivitě. McArthur přiťukl na lépe postaveného Wilfrieda Zahu, který si posunul míč na pravou nohu a poté ho poslal přesně ke vzdálenější tyči.

O čtyři minuty později Hráči Crystal Palace znovu podnikli nesmírně rychlou akci, při které se Zahovi povedlo vysunout obránce van Aanholta, jemuž se před čárou povedlo odcentrovat. Do jeho vzdušné nabídky se položil Christian Benteke, který hlavou překonal brankáře Johnstona.

V 68. minutě si nesmírně aktivně hrající Eze u hranice pokutového území vyměnil míč s Bentekem, načež vtrhl do šestnáctky. Tam mu pomohl Wilfried Zaha, který jednoduchým zakončením znovu vyzrál na domácího brankáře Johnstona.

A to nebylo vše. Pravý obránce Clyne nahrával v 82. minutě do pokutového území, kde oslovil Christiana Bentekeho.Ten se dokázal s míčem otočit kolem své osy, načež neomylně zamířil k pravé tyči, kam se domácí brankář Johnstone natahoval zcela marně.

West Brom po prohře zůstává s šesti body předposlední, Crystal Palace nyní patří jedenácté místo a má o deset bodů více.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele