16. kolo
10.12.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Brentfordu (© AFP)

Brentford v závěru otočil duel s Watfordem a získal tak důležité tři body

Brentford jako nováček tohoto ročníku Premier League ukázal svou vnitřní sílu a v závěrečných deseti minutách otočil průběh s dalším nováčkem Watfordem. Díky proměněné penaltě v poslední možnou chvíli nakonec zvítězil v poměru 2:1. V tabulce se posunul na vynikající deváté místo s dvaceti body, naopak Watford po čtvrté porážce za sebou okupuje až sedmnáctou příčku se ziskem třinácti bodů.

Do páteční předehrávky 16. kola vstoupil lépe domácí celek, který poprvé zahrozil již ve 3. minutě, když z dvanácti metrů razantně vypálil Baptiste a gólman Bachmann parádním způsobem odvrátil balón na rohový kop. Zhruba v polovině úvodního dějství se znovu blýskl hostující strážce, jenž tentokráte brilantně vytěsnil do zámezí střelu Bryana Mbeumy. Watford naprosto nečekaně otevřel skóre ve 24. minutě.

Joshua King nejprve svým obstřelem orazítkoval levou konstrukci a po následném rohovém kopu se prosadil Emmanuel Dennis, který díky výbornému pasu Cleverleyho pokořil bezmocného brankáře Fernándeze prudkou hlavičkou. Necelých pět minut před přestávkou chtěl srovnat stav Goode taktéž po rohovém kopu, jenže svou hlavičkou uklidil míč pouze do horní síťky.

Po změně stran začali hosté taktizovat a čekali především na rychlé brejky. Svůj náskok mohli navýšit v 75. minutě, nicméně přízemní pokus Kinga zkrotil ve svých rukavicích Fernández. Přesně o devět minut později dokázal londýnský celek vyrovnat. Centr Jensena z levého křídla prodloužil Forss hlavou k protější tyči a tam ho pohotově usměrnil do branky důrazný Pontus Jansson.

Když se už zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak ve čtvrté minutě nastavení předvedl naprosto zbytečný skluz Troost-Ekong a ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil Ghoddose, za což rozhodčí Oliver bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Mbeumo a s naprostým přehledem pokořil bezmocného Bachmanna.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele