7. kolo
02.10.2021 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Chelsea (© AFP)

Chelsea zdolala oslabený Southampton

Londýnská Chelsea porazila v sedmém kole Premier League Southampton. Ten navíc dohrával bez vyloučeného Ward-Prowse. Za domácí se trefili Chalobah, Werner a Chilwell, za hosty z penalty Ward-Prowse.

První obrovská šance Chelsea přišla v páté minutě. Werner si naběhl na přihrávku z pravé strany, ale střelou z první trefil jen nohu hostujícího brankáře, který míč vyrazil na roh. O čtyři minuty později však domácí celek otevřel skóre po skvěle sehraném rohovém kopu. Ruben Loftus-Cheek prodloužil míč hlavou na zadní tyč a Trevoh Chalobah rybičkou zakončil do odkryté poloviny branky.

Ve 22. minutě mohlo být vyrovnáno. James Ward-Prowse se zpoza velkého vápna položil nártem do padajícího míče, ale jeho dělovka prolétla těsně vedle branky. Na opačné straně se pak do míče položil Ruben Loftus-Cheek, který zakončoval pravačkou, ale jeho rána těsně minula horní roh soupeřovy branky.

Ben Chilwell se ve 27. minutě po nádherné kombinaci domácích kolem pokutového území dostal do šestnáctky, ale jeho přízemní pokus levačkou McCarthy reflexivně vyrazil. O deset minut později už to vypadalo, že Chelsea povede o dvě branky, jenže Lukaku si nepohlídal ofsajd, což odhalil asistent rozhodčího přímo na trávníku.

Domácí Chelsea nakonec ještě před přestávkou přidala druhý zásah. Londýnský celek si vytvořil obrovský tlak. Po jednom z centrů na míč jen těsně nedosáhl Lukaku. Akce ale pokračovala, Callum Hudson-Odoi balón vrátil na malé vápno a Timo Werner ho usměrnil hlavou do sítě. Branka ale po přezkoumání videorozhodčím nemohla platit pro předcházející nedovolený zákrok. César Azpilicueta totiž při zisku míče přišlápl Walkeru-Petersovi kopačku.

Po hodině hry byli domácí v šoku. Pokutový kop pro Southampton. Valentino Livramento se uvolnil ve vápně a Chilwell jej poslal k zemi. K exekuci pokutového kopu se postavil James Ward-Prowse a střelou k tyči nedal Mendymu nárok.

Chelsea měla obrovskou šanci v 72. minutě. Lukaku patičkou sklepl míč na Wernera, který ustál souboj s obráncem a dostal se do zakončení. McCarthy ale držel šance Southamptonu na body. O pět minut později však získali domácí početní výhodu, protože James Ward-Prowse ostře fauloval Jorginha.

V 84. minutě Blues přesilovku poprvé využili. Domácí doslova uspali defenzivu Southamptonu a udeřili po rychlé akci! Na prudkou přihrávku na pravou stranu si naběhl Azpilicueta, který ihned předložil míč na malé vápno a Timo Werner doklepl míč do sítě.

Vítězství pak Chelsea potvrdila minutu před koncem. Lukaku nejprve trefil tyč, následná dorážka Azpilicuety také orazítkovala brankovou konstrukci, ale do zakončení se dostal Ben Chilwell, jehož rána z voleje skončila podle hodinek hlavního rozhodčího za brankovou čárou.

Chelsea se díky výhře vyhoupla na první místo a minimálně do zítřka tam zůstane. Saints jsou sedmnáctí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea hcs-1,5. Není duvod se bát ani -2,5.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele