15. kolo
06.12.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Everton nezastavily ani dva neuznané góly a po obratu porazil Arsenal

V prvním poločase jsme viděli jediný platný zásah, kdy se v nastavení trefil hostující Ødegaard. Po přestávce však vyrovnal v 80. minutě Richardlison a tři body zajistil domácím v 92. minutě krásnou ranou Gray.

Everton je v prekérní situaci a v dnešním duelu nutně potřeboval zvítězit, aby se vzdálil od sestupových pozic. Podle toho také Toffees aktivně vstoupili do utkání, ovšem dlouhou dobu si nedokázali vytvořit sebemenší nebezpečnou příležitost. Higlightem prvních třiceti minut tak bylo nechutné šlápnutí Godfreyho přímo do obličeje ležícího Tomiyasa. Inkriminovaný zákrok zkoumal VAR, ale k velkému překvapení vyvázl obránce Evertonu naprosto nepotrestán. První půle poté dál plynula bez většího vzrušení.

Až s blížící se přestávkou se konečně rozpohybovala i ofenzíva na hřišti a ve 44. minutě dokonce z čista jasna skóroval domácí Richardlison, který si naskočil na centr Townsenda a poslal míč do sítě. Konzultace s VARem však znamenala odvolání gólu, kvůli ofsajdu. A místo radosti domácích slavili o tři minuty později hostující Kanonýři. Kieran Tierney předvedl po několikáté v sezóně skvělý centr z levé strany, do nějž se položil Martin Ødegaard a umístěnou ranou trefil přesně k první tyči. Norský záložník skóroval i v minulém kole proti Manchesteru United.

Do druhého poločasu vstoupili lépe Gunners, kteří drželi míč na kopačkách a soupeře do ničeho nepouštěli. A přesto se v 58. minutě z vyrovnávacího gólu radoval Richardlison. Brazilský útočník si naběhl do vápna na přesnou přihrávku a na přední tyči prostřelil Ramsdalea. Jenže ouha. Situaci zkoumal VAR a k nelibosti domácích branku neuznal kvůli těsnému ofsajdu. Richardlison měl už po druhé smůlu.

Everton se dál snažil o vyrovnávací zásah, ale jeho občasná přemotivovanost vedla k několika velmi tvrdým zákrokům a sudí Mike Dean musel na hřišti krotit rozvášněné emoce. Domácí ale pak přeci jen přidali a v 80. minutě se konečně radovali z vyrovnání. A nemohl to být nikdo jiný než Richardlison, který už dvakrát dopravil míč do sítě, ale až napotřetí jeho branka skutečně platila. Brazilský forvard dobře sledoval hru a po ráně Graye, jež se odrazila od břevna, skvěle dorazil míč obloučkem za záda bezmocného Ramsdalea - 1:1.

Toffees cítili, že mohou urvat všechny tři body a podporováni nadšenými tribunami se tlačili za vítězstvím. Ani Arsenal se však nechtěl spokojit s bodem a hra se tak rychle přelévala z jedné strany na druhou. V 84. minutě Goodison Park jen zatajil dech, když Nketiah svou hlavičku z blízka poslal jen do tyče. Následně přišel na hřiště i Aubameyang, ale k míči se prakticky nedostával. Na balon se naopak v 92. minutě dostal Demarai Gray, který šel po kličkované Gomese z levé strany. Anglický záložník na nic nečekal, přes dva bránící hráče Gunners si navedl míč do středu na střelu a nádhernou ranou do pravé šibenice rozjásal domácí fans - 2:1.

Everton zaslouženě dokonal obrat a byl blízko vytouženým třem bodům. V 95. minutě měl možnost vítězství pojistit v nájezdu Iwobi, ale nechal jen vyniknout Ramsdalea. A málem litoval. V poslední minutě totiž mohl Arsenalu přisoudit remízu jeho kapitán Aubameyang. Ale bohužel pro hosty zklamal a v obří šanci netrefil branku. Utkání tak skončilo vítězstvím Evertonu 2:1.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad dnes Arsenal neprohraje,tip 1:2

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat
Petr Keš

0:1 dneska musí být čistý štít.

Reagovat
Pharrell

1:2 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

ten stred tabulky hadam uhraju...

Reagovat
Muza

No další klasický zápas Arsenalu. Herní projev bez jakéhokoliv pohybu, důrazu, nasazení, zmatky v obraně, neschopnost udržet míč s kombinací směrem k bráně. Prostě další tragický výkon na úrovni mladších žáků. Nejsou schopný zvládat základní herní situace. Další nezvladnuty zápas s týmem, kterému se vůbec nedaří. Jenže Arsenal je na tom ještě hůř . Prohra s trapícím se United, udrena a šťastná výhra proti Newcastlu, který neměl výhru a tragický výkon proti Evertonu. Je mi z toho navrácení, když na ty zápasy koukám. Hrajou jak primadony v tréninkovém tempu.

Reagovat
smazaný uživatel

arteta to cele kundi...ak by sa aj nahodou dostali do LM.tak by som chcel aby siel prec..

Reagovat
Muza

On je Arsenal dlouhodobě v prdeli. Jejich přestupová politika? Ben White za 50 milionů? Z Brightonu, kde nijak ničím nevycnival? Nikdy to nepochopím. Kvůli jeho chybám Arsenal dostal tak30- 40% gólů. Podpora útoku 0. Jen pro srovnání Upamecano do Bayernu 38 milionů a jeho kvalita je na mnohem vyšší úrovni. Arsenal utratil asi 130 milionů, ale nikde to není vidět. Navíc hráči, který by měli táhnout Arsenal, hrajou hrozně. Aubameyang, ten co nedá neuvěřitelný, dávno za zenitem a úplně s formy, Odegard, to je otřes, Party, no tragédie, každý druhý, třetí míč odevzdá soupeři. Jediný kdo je super je Ramsdale. Nebýt jeho, tak je Arsenal hluboko dole v tabulce. Artetovo taktika? Poslední zápas nasadí do základu Xhaku, který nehrál asi 3 měsíce. Byl tam platný jak sáňky v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

som zvedavy co saliba a pepe co sa s nimi stane..matteo je uz odpisany...na to kolko ma ars. penazi je podpriemerny...hadam sa to dalsiu sezonu zlepsi..

Reagovat
Muza

Saliby je škoda , nadějný talent. Bohužel pro něj je kamarád s Gendouzim a to Arteta neskousne. V Arsenalu se musí změnit úplně všechno. Lidi zodpovědný za přestupy v první řadě. Je jich moc a sledují jen svoje zájmy -provize z prodeje do vlastní kapsy. Důkazem je přestup Whita. Ten nemá ani poloviční cenu za kterou byl koupený. Takový Varane z Realu do United za nižší cenu. Tedy Varane 50 mil a White 58 mil. To nikdy nepochopím. Jeho výkony patří mezi nejhorší z ostatních. Místo něj by jsem raději stáhl Salibu a v základní sestavě mohl hrát Holding. Hrál celkem solidně a nebyl rozhodně horší než White. Ušetřené prachy mohli investovat do zálohy. Někoho kdo dokáže přihrát a zrychlit hru směrem do předu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele