26. kolo
19.02.2022 16:00 CET
3 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Liverpool si doma poradil s Norwichem

Liverpool porazil ve 26. kole Premier League Norwich City 3:1. O góly domácích se postarali Sadio Mané, Mohamed Salah a Luis Díaz, za hosty skóroval Milot Rashica.

Hosté se ujali vedení už ve třetí minutě, ale jejich gól nakonec kvůli ofsajdu neplatil. Rashicova rána k pravé tyči tak byla zbytečná. O dvě minuty později zase zahrozili domácí. Salah z pravé strany poslal centr na zadní tyč, kde z první pálil Kostas Tsimikas, který ale v obrovské šanci přestřelil.

Liverpool znovu hrozil ve čtrnácté minutě, kdy z levé strany přiletěl přesný Maného centr na hlavu Virgila van Dijka, jehož pokus musel vyškrábnout gólman Gunn. Dvě minuty na to se po standardní situaci zjevil za obranou Reds Teemu Pukki, jehož křižná rána mířila jen těsně vedle.

I domácím nebyl gól kvůli ofsajdu uznán. Rána Oxlade-Chamberlaina ve 38. minutě trefila jen Hendersona do břicha, míč se poté odrazil k van Dijkovi, který jej uklidil do sítě, ale to už byl praporek pomezního nahoře.

Ve 48. minutě šli překvapivě do vedení hosté. Milot Rashica se dostal k balonu na rohu pokutového území a po pár metrech vypálil. Do trajektorie balonu se však nešťastně dostal obránce Matip, který jej tečoval přesně k tyči a Allison neměl šanci cokoliv dělat.

Reds vyrovnali v 64. minutě. Tsimikas vrátil hlavou míč do vápna po centru Hendersona a přihrávky svého spoluhráče využil Sadio Mané, který vystřihl úchvatné nůžky a poslal balon k levé tyči. Domácí se navíc už za tři minuty dostali do vedení. Allisonův dlouhý nákop našel až na hranici pokutového území Mohameda Salaha, který proti vyběhnutému Gunnovi nezazmatkoval, zasekl a poslal míč do prázdné brány.

Uklidňující branky se Liverpool dočkal v 81. minutě. Pořádný podíl na třetí brance domácích má Jordan Henderson, který poslal přihrávku uličkou za obránce, kam si naběhl Luis Díaz a takovým lehkým dloubnutím překonal gólmana Gunna. Za chvíli mohlo být ještě veseleji, když Mané vysokým napadáním obral soupeře o balon, následně však pálil těsně vedle.

Liverpool už Norwich do žádného tlaku nepustil, naopak ještě sám zahrozil, když tvrdě střílel z dálky kousek vedle tyčky Divock Origi. Domácí tak zůstávají druzí, naopak hosté se propadli na poslední místo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
M1ck0

4:0, Diaz první trefa za LFC

Reagovat
Shuriken_YNWA

3:0, snad bez problémů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele