22. kolo
15.01.2022 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Adam Idah (© AFP)

Norwich porazil Everton a odlepil se ode dna tabulky

Norwich City porazil v utkání 22. kola Everton 2:1. Domácí se tak díky vítězství posunuli na osmnáctou příčku a na záchranu ztrácí jediný bod. Hostům se sestupové příčky přiblížily na šest bodů a jsou patnáctí.

Norwich šel hned v šestnácté minutě do vedení. Po kombinaci ve středu pole se balon dostal na pravou stranu, kde si jej převzal Josh Sargent a ten poté poslal do vápna přízemní centr. Na přední tyči chtěl zasáhnout bránící Michael Keane, jenže to udělal tak nešťastně, že míč poslal přesně mezi tyčku a Pickforda do sítě.

Ještě veseleji bylo na Carrow Road o dvě minuty později. Domácí se dostali do přečíslení tři na dva, balon vedl Williams. Poté si jej trochu se štěstím převzal Adam Idah, jenže jej ne úplně ideálně zpracoval a vypadalo to, že je po šanci. Záložník "Kanárků" se však ještě dokázal natáhnout a špičkou kopačkou poslal míč podél Pickforda do brány.

V 53. minutě málem Everton domácím namazal na třetí gól. Mykolenko chtěl nahrát Pickfordovi, jenže si nevšiml číhajícího Idaha. Brankář "Karamelek" nakonec byl u balonu dříve a zažehnal možnou katastrofu.

Po hodině hry se Evertonu podařilo snížit. Hosté prvně zahrávali rohový kop, ten domácí odvrátili. Poté však přišel další centr, pro který si šel gólman Krul, který ale nedokázal zasáhnout a navíc skončil na zemi. V celé situaci se nejlépe zorientoval Richarlison, který vystřihl parádní nůžky a skóroval.

V závěru se původně nastavovalo sedm minut, šance domácí na potvrzení výhry však přišla až v desáté nastavené minutě. Rashica však z brejku trefil pouze tyčku, mrzet ho to ale už nemuselo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Blahopřání Norwichi! V minulém zápase na WHU hráli dobře a předvedli hodně sympatický výkon. Jsou to srdcaři a proto jim držím palce k záchraně. Jen dávat víc gólů. Everton je letos neuvěřitelný!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele