14. kolo
01.12.2021 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hakim Ziyech (© AFP)

Chelsea se štěstím porazila Watford

Chelsea si nakonec z půdy Watfordu odváží tři body, Thomas Tuchel však s výkonem svých svěřenců rozhodně nemůže být spokojený. Hosté se prakticky za celý zápas nedokázali dostat do správného tempa, v prvním poločase byli dokonce tím horším celkem a je třeba si přiznat, že měli pořádnou porci štěstí. Do vedení hosty poslal po půlhodině hry Mason Mount, domácí však dokázali ještě do poločasu odpovědět, když se vyrovnali zásluhou tečované střely Emmanuela Dennise. Rozhodnutí pak padlo dvacet minut před koncem, když se prosadil Hakim Ziyech a nasměroval tak zisk tří bodů na Stamford Bridge.

Chelsea začala zápas nervózně s řadou technických chyb, které byly zapříčiněny aktivním napadáním Watfordu, jež dělalo zadní řadě hostí velké potíže. První větší příležitost měl po zpětné přihrávce záložník Louze, jeho ránu však na malém vápně zblokoval obránce Chalobah. Chelsea měla velké problémy především na levé straně, odkud za pár minut přiletěl další nebezpečný centr, který Azpilicueta nešťastně nasměroval na vlastní branku, Mendy však byl pozorný.

Po deseti minutách muselo být utkání zhruba na dvacet minut přerušeno, na tribunách totiž zkolaboval jeden z diváků a vyžadoval péči záchranářů - podle prvních zpráv prodělal infarkt, jeho stav je ale stabilizovaný.

Hosté se z kabiny vrátili v o něco lepším rozmaru, že by to z jejich strany ale byla nějaká paráda, to se říct nedá. Jako první zahrozil po přihrávce Loftuse-Cheeka Mason Mount, který z úhlu nastřelil tyč. Tentýž hráč si ale chuť spravil po půlhodině hry. Hezký míč za obranu v podání Rüdigera dokázal krásně stáhnout Alonso a předložit jej pod sebe osamocenému Havertzovi - ten se neukvapil a míč ještě posunul na Mounta, jenž zblízka prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Vyrovnání měl na kopačce Danny Rose, ten ale z úhlu prudkou střelou jen nastřelil Mendyho. Přesto se Watfordu ještě do poločasového hvizdu přece jen podařilo skóre srovnat. Loftus-Cheek na polovině lacině přišel o balón, kterého se zmocnil Sissoko a okamžitě poslal do úniku Dennise. Toho sice stačil zakřižovat vracející se Rüdiger, útočník domácích ale přesto dokázal vystřelit a díky teči německého reprezentanta balón skončil v síti. Watford mohl ještě do přestávky skóre dokonce otočit, Sissoko však ve velké šanci balón vůbec netrefil.

Klíčový okamžik hry se odehrál po hodině hry - Rüdiger při svém ofenzivním výpadu špatně nacentroval a domácí celek tak mohl podniknout rychlý brejk do otevřeného prostoru. Do úniku sám na brankáře se dostal Tom Cleverley, proti kterému brankář Mendy vyběhl až daleko za hranici pokutového území, záložník Watfordu však při pokusu o zakončení balón špatně trefil a šance tak vyšuměla do ztracena.

A domácí toho nakonec pořádně litovali. Jeden ze střídajících hráčů - Hakim Ziyech - si totiž ve vápně našel zpětnou přihrávku Masona Mounta a prudkou ranou pod břevno rozhodl o vítězství Chelsea v poměru 2:1. Watford si sice ještě v závěru vypracoval tlak, do žádné větší šance se ale nedostal, a tak si hosté na své konto připsali vydřené a těžce vybojované tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele