18. kolo
23.02.2022 20:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Wilfried Zaha (© AFP)

Crystal Palace si poradil s Watfordem a míří za záchranou

Hráči Crystal Palace učinili důležitý krok v cestě za poklidnou záchranou v nejvyšší soutěži. První vedení na hřišti Watfordu sice Eagles neudrželi, druhá branka Conora Gallaghera už se ale ukázala být vítěznou. V závěru navíc tříbodový zisk potvrdil dvěma brankami Wilfried Zaha.

Poprvé mohli Eagles skórovat již v osmé minutě. Proti centru Clynea nezasáhl zrovna přesvědčivě bránící Kamara, čehož se snažil využít Gallagher, celá situace však nakonec skončila rohovým kopem. Za dalších sedm minut už ale měli hosté více štěstí. Mateta se vytočil k zakončení a jeho střelu nešťastně tečoval Cathcart za záda brankáře Fostera z Watfordu - 0:1.

Domácí však dokázali o tři minuty později vyrovnat. Na roh Femeníi si naskočil Sissoko a prudkou hlavičkou rozvlnil síť. Vedení se však ještě do přestávky ujali hráči Crystal Palace. Pokus Oliseho z úhlu ze 38. minuty ještě zneškodnil Foster, čtyři minuty nato si ale Gallagher výborně zpracoval centr Mitchella z levé strany. Útočník "Orlů" využil zmateného bránění Kamary a snadno překonal Fostera.

Sedm minut po změně stran mohl náskok Eagles zvýšit Mateta, jehož do úniku vyslal kolmicí za obranu Zaha, avšak francouzský útočník netrefil bránu. V 72. minutě tak mohl vyrovnat Dennis, jenž se zjevil za obrannou Palace, jenže střelou z první překopl bránu.

V samotném závěru tak nakonec exceloval Zaha. Nejprve si v 85. minutě zpracoval pas od Ayewa, přehodil si balón na levou nohu a prostřelil bránícího Feméniu mezi nohami i na brankové čáře marně zasahujícího Fostera. V samotném závěru pak Zaha zužitkoval také rychlý protiútok do otevřené obrany. Anglický křídelník přijal nahrávku od McArthura a křižnou střelou stanovil konečné skóre.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele