22. kolo
15.01.2022 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Conor Coady (© AFP)

Wolverhampton dál snižuje manko na evropské poháry

Wolverhampton už dal zapomenout na pomalejší rozjezd do sezony a hodně nenápadně se přibližuje k pozicím znamenajícím evropské poháry. Může za to i povedený přelom roku, další úspěch přišel v domácím souboji se Southamptonem.

Southampton nesehrál špatné utkání, doplatil ale na vysokou efektivitu v zakončení v podání soupeře. Wolverhampton poprvé zahrozil v 18. minutě, na rychlém brejku se podíleli Trincao, Jiménez a Aït Nouri, posledně jmenovaný vše zakončil přihrávkou před branku a nebezpečí odvrátil až vracející se Lyanco.

Hodně vzruchu pak přinesla 33. minuta a několik podezřelých zákroků v pokutovém území Saints. Ten poslední předvedl Bednarek, obětí byl Aït Nouri a do akce musel VAR. Na monitoru si nakonec vše prohlédl i hlavní sudí Michael Salisbury a nařídil penaltu, míč si na puntík postavil Jiménez a s přehledem otevřel skóre - 1:0.

Southampton potřebovat zvýšit útočnou aktivitu a ještě v prvním poločase dvakrát sahal po vyrovnání, v obou případech přitom jeho střelci zkazil radost José Sá. Ve 40. minutě fantasticky vytáhl gólovou hlavičku Salisua, v nastavení si oba svůj souboj zopakovali a znovu se radoval portugalský brankář.

Po změně stran se kamenem úrazu pro Southampton staly standardní situace. V 56. minutě dorazil míč do opuštěné svatyně Coady a hosty ještě zachránil zdvižený praporek v ruce jednoho z pomezních, který odhalil ofsajd Gomese. Jenomže Soton se nepoučil, o tři minuty později nepohlídal hlavičkujícího Kilmana a po odrazu balónu od tyče měl hodně snadnou roli znovu Coady - 2:0.

Wolverhampton si svůj náskok dlouho bedlivě hlídal a z role vypadl až v samém závěru. Drama přinesla 84. minuta, James Ward-Prowse si stoupl k trestnému kopu a parádní ranou vrátil svůj tým do hry - 2:1.

A zůstat nemuselo jenom u snížení, v 88. minutě se totiž v tutovce ocitl Perraud a hlavou orazítkoval jen brankovou konstrukci. Celá situace musela Southampton mrzet, jelikož na druhé straně došlo k definitivnímu rozhodnutí. Adama Traoré nejprve minul prázdnou svatyni, v nastavení si ale napravil reputaci, když unikl po levé straně a stanovil konečný výsledek - 3:1.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele