26. kolo
04.03.2023 16:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Reiss Nelson (© AFP)

Arsenal otočil zápas s Bournemouthem a na Emirates Stadium vyhrál 3-2

Arsenal porazil ve 26. kole Premier League na domácím stadionu Bournemouth 3:2. Gunners prohrávali už po 9 vteřinách hry, kdy vsítil gól Billing. Po přestávce hostující tým překvapivě přidal druhou branku a pro svěřence Mikela Artety to nevypadalo dobře. V 62. minutě se však domácí konečně probudili a po brankách Parteyho a Whitea vyrovnali na 2:2. Obrat dokonal v 98. minutě střídající Nelson, který se rohovém kopu prosadil bombou z hranice vápna.

Hosté šli již v 1. minutě do vedení. Ouattara našel pěknou přihrávkou Billinga a ten pokusem po zemi propálil vše, co mu stálo v cestě. Arsenal mohl srovnat vzápětí, nejdříve zakončoval technickou střelou k pravé tyči Ødegaard, Neto však výborně zasáhl a zakončení vyrazil, následně se ještě k dorážce dostal Saka, ale jeho prudkou ránu gólman zlikvidoval dalším reflexivním zákrokem. Ve 21. minutě zahrozili znovu hosté, Ouattara se v malém vápně dostal k balónu, jeho obrovskou příležitost ovšem skvěle pokryl Ramsdale.

Ve 22. minutě musel z důvodu zranění střídat Trossard a na jeho místo nastoupil Smith-Rowe. O dvě minuty později zahrávali domácí přímý kop z velmi slibné vzdálenosti. K meruně se postavil Ødegaard, jeho zajímavá navštívenka ovšem o kousek minula pravou tyč. Ve 34. minutě se domácí hráči domáhali odpískání penalty, jelikož se zdálo, že jeden z hráčů soupeře zahrál v pokutovém území rukou. Rozhodčí si vše ověřil u videa a nakonec rozhodl, že situace proběhla podle pravidel.

Do druhého poločasu udělal Mikel Arteta jednu změnu. V zápase skončil pravý obránce Tomiyasu, kterého nahradil White. V 52. minutě zlikvidoval příležitost Ødegaarda pozorný Neto. V 57. minutě se zničehonic prosadili opět hosté. Na centr z rohového kopu si naskočil Senesi a hlavičkou doprostřed brány zvýšil vedení na 2:0. Gunners tentokrát dokázali zareagovat a v 62. minutě Partey překonal Neta zakončením po zemi, čímž snížil na 1:2.

V 69. minutě si bohužel přivodil zranění i střídající Smith-Rowe a jeho místo na hřišti zaujal Nelson. V 70. minutě se Arsenal konečně dočkal vyrovnání. White zužitkoval přesný centr a střelou doprostřed branky nedal brankáři šanci. V následujících minutách měli domácí obrovskou převahu a Bournemouth zachránilo několikrát štěstí. V 74. minutě zastavila Sakův pokus pravá tyč a o minutu později mířil Martinelli jen těsně nad břevno.

Gunners udeřili až v nastaveném čase. Po rohovém kopu se na hranici pokutového území dostal k balónu střídající Nelson a bombou k pravé tyči vystřelil Arsenalu tři body.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele