6. kolo
03.09.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Překvapivá ztráta Citizens. Aston Villa odpověděla Haalandovi a vydřela bod s příchutí zlata

Manchester City ztratil podruhé v řadě na venkovním stadionu, když v duelu šestého kola Premier League remizoval s Aston Villou 1:1. Pevnou defenzivu domácích prolomil po změně stran svým 10. zásahem v ročníku Erling Haaland. Jenže za domácí vyrovnal jamajský útočník Leon Bailey, který se v lize trefil poprvé od září loňského roku.

Citizens se po remíze s Newcastlem začali naplno rozjíždět. Nejvíce jim pomohla jejich nukleární zbraň jménem Haaland, jenž v součtu dvou utkání zaznamenal neuvěřitelných šest gólů a v pěti střetnutích jich celkově nastřílel již devět. Villans se však kromě bránění norského mága chtěli také pokusit napravit nepovedený vstup do ročníku, když z pěti duelů vyhráli pouze jednou.

Úvod klání měl nicméně očekávaný průběh. Hosté rychle získali výraznou převahu ve statistice držení míče a ostřelovali defenzivní blok soupeře. Situaci navíc kouči Stevenu Gerrardovi zkomplikovalo zranění pravého beka Mattyho Cashe, který se na hřišti zdržel jen do 27. minuty. Přesto to paradoxně byli domácí, kteří mohli jít krátce před pauzou ze svého jediného pokusu do vedení, Ollie Watkins ovšem zamířil těsně vedle pravé tyče.

Pakliže první poločas v některých příznivcích Aston Villy vzbuzoval určité naděje na bodový zisk, hned první šance hostů po návratu ze šaten veškerý optimismus domácích utlumila. Kevin De Bruyne nacentroval z pravé strany na zadní tyč, kde si našel míč Haaland a poslal jej do odkryté branky. Inkasovaný gól konečně povzbudil Villans k návštěvě poloviny soupeře, která málem skončila i vyrovnáním. Bailey nicméně svůj pokus z hranice vápna namířil nepřesně. Podstatně lépe si v 68. minutě vedl De Bruyne, jehož rána z přímého kopu skončila na břevně. Následně se ke slovu dostal opět Bailey, který jako by se inspiroval kopací technikou Belgičana a po přesné přihrávce od Jacoba Ramseyho nádhernou ranou do šibenice vyrovnal na 1:1.

Aston Villa tak dokázala zaskočit Citizens a navzdory závěrečnému tlaku soupeře získala bod. Oba celky čeká další utkání 10. září. Manchester se střetne v těžkém klání s Tottenhamem, Villa svede souboj s Leicesterem.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
jn38

No meli jsme docela stesti, ze nam tam nespadly 3 goly, ale kdyby sudi neudelal chybu a uznal coutinhuv gol (zved praporek, kdyz to offside nebyl) mohli jsme vyhrat 2:1...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele