19. kolo
04.01.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Daniel Podence vsítil první branku utkání (© AFP)

Vyrovnané West Midlands derby vítěze nenašlo

Souboj dvou španělských trenérů na lavičkách rivalů z Aston Villy a Wolverhamptonu skončil nerozhodně. Skóre otevřel v prvním poločase hostující Podence, za domácí stihl vyrovnat Ings.

Na první větší šanci zápasu nemuseli fanoušci Vlků čekat dlouho, už v páté minutě nebezpečně hlavičkoval stoper Collins, za brankáře Martíneze však na brankové čáře zaskočil obránce Konsa. Hosté byli na začátku zápasu daleko aktivnější a ve dvanácté minutě přišla na řadu odměna v podobě vstřeleného gólu. Po jednom z rohů se k míči dostal Daniel Podence, který protancoval okolo několika protihráčů a prudkou střelou k tyči následně nedal argentinskému brankáři šanci.

Ve 22. minutě měl na své noze další branku hostů Matheus Nunes, nicméně v souboji jeden na jednoho jej vychytal Emiliano Martínez. O pár chvil později nebezpečně střílel na druhé straně hřiště z přímého kopu Lucas Digne, gólman José Sá však byl pozorný. Do konce první půle již k vidění žádná větší šance nebyla, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Do druhého poločasu nastoupil Adama Traoré a hned několikrát museli být obránci Villains na pozoru při protiútocích Vlků, na jejichž koncích často býval právě rychlonohý španělský křídelník. Své první minuty v Premier League si také odbyla nová akvizice hostů, a to Matheus Cunha.

V 75. minutě na brankové čáře odvrátil jasnou srovnávací branku obránce Max Kilman, který dokázal vyhlavičkovat prudkou střelu Augustinssona na roh. O dvě minuty později už však byl úspěšnější střídající Danny Ings. Ten krásně naběhl na míč za obranu, a i díky podklouznutí Josého Sá dokázal dostat balón do branky soupeře - 1:1.

V závěru zápasu převzali otěže utkání opět hostující hráči, pokusy Matheuse Cunhy a Rayana Aïta-Nourinho však dokázal Martínez zlikvidovat. V poslední minutě obrovskou šanci spálil Leon Bailey, a tak zápas skončil remízou. Wolves jsou tak po osmnácti odehraných kolech stále předposlední, Villains patří jedenácté místo.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele