37. kolo
21.05.2023 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Evan Ferguson (© AFP)

Brighton porazil poslední Southampton a zajistil si účast v Evropské lize

Brighton porazil ve 37. kole Premier League Southampton 3-1. Seagulls odčinili vysokou porážku z minulého kola Newcastlu a vítězstvím se katapultovali do příštího ročníku Evropské ligy.

Ve 14. minutě se Caicedo rozhodl zkusit štěstí ze střední vzdálenosti, jeho razantní střela však mířila doprostřed brány a McCarthy ji bez obtíží zlikvidoval. V 15. minutě tvrdě zfauloval protihráče Bednarek a rozhodčí to po zásluze ocenil žlutou kartou. Ve 22. minutě Mitoma využil dobrého postavení v pokutovém území a v obrovské šanci nastřelil tyč. Brighton měl od začátku zápasu herní převahu a tu naplno využil ve 29. minutě. Mac Allister našel krásnou přihrávkou Fergusona a ten střelou doprostřed brány překonal gólmana soupeře.

Ve 35. minutě sestřelil jednoho z domácích hráčů Alcaraz a sudí jeho zákrok rovněž potrestal žlutou kartou. Ve 40. minutě domácí sehráli krásnou kombinaci, na jejímž konci stál Ferguson a přesným zakončením k levé tyči upravil skóre na 2-0.

V druhém poločase začal lépe Southampton, v 58. minutě si na přesný centr z rohového kopu naskočil Elyounoussi a hlavou poslal balón nechytatelně k pravé tyči. O sedm minut hosté dokonce vyrovnali, ale do hry následně vstoupil VAR a branku Walcotta neuznal kvůli ofsajdovému postavení. V 69. minutě udeřil opět Brighton, k dorážce se na hranici velkého vápna dostal Gross a střelou k pravé tyči upravil skóre na 3-1. Zbytek zápasu se spíše dohrával, domácí si v poklidu hlídali dvougólový náskok a Southampton už do ničeho nepustili.

Brighton vyhrál ve 37. kole nad Southamptonem 3-1 a poprvé v historii klubu si zajistil účast v pohárové Evropě.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele