17. kolo
27.12.2022 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Chelsea (© AFP)

Chelsea splnila roli favorita, Bournemouth zlomila už v první půli

Chelsea si na Stamford Bridge poradila s Bournemouthem. Domácím fotbalistům se povedl zejména první poločas, kdy se se krátce po sobě prosadili Havertz a Mount. Po přestávce se utkání už spíše dohrávalo, a Blues si tak bez problému dokráčeli pro vítězství, díky kterému se posunuli na sedmé místo.

V úvodních patnácti minutách byli aktivnější domácí, ale jejich útočné pokusy končily buď nepřesností, nebo je zastavila pozorná obrana hostů. Chelsea dobře kombinovala a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí úvodní branku. To se událo v 16. minutě. Sterling po pěkné akci ze strany našel krásnou přihrávkou osamoceného Havertze a ten zblízka překonal brankáře soupeře. Ve 24. minutě už to bylo 2:0. Havertz se tentokrát zhostil role nahrávače a pěkným balónem vysunul Mounta, který střelou za vápnem zamířil přesně k pravé tyči, takže zvýšil vedení Chelsea. Blues byli i ve zbytku prvního poločasu dominantnějším týmem a ve 44. minutě to potvrdil třetí brankou Pulišič. Gól byl však vzápětí odvolán kvůli faulu.

Ihned po přestávce došlo k jedné změně na hostující straně. V zápase skončil Stacey a na jeho místo nastoupil Anthony. Druhý poločas už tolik fotbalové krásy nenabídl, domácí si v klidu hlídali dvougólový náskok a nikam se zbytečně netlačili. Bournemouth si v útočné fázi počínal bezradně a během 90 minut si nedokázal vytvořit žádnou vyloženou šanci. Do hry se ještě dostalo několik náhradníků na obou stranách, nicméně na výsledku se už nic neměnilo.

Chelsea tedy domácí zápas zvládla a bodově se dotáhla na sedmý Brighton. Bournemouth zůstal na 14. pozici.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0 v zápase. Ten kurz hcs Chelsea -1,5 akt. 2 je podezřele vysoký.

Reagovat
Championship

1

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele