10. kolo
08.10.2022 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Kai Havertz (© AFP)

Chelsea nedala Wolverhamptonu šanci

Chelsea potvrdila dobrou formu a zápas s Wolverhamptonem zcela ovládla. Blues se prosadili až na konci prvního poločasu, když se v nastaveném čase trefil Havertz. Domácí po přestávce pokračovali v dominantním výkonu a v 54. minutě přidal druhou branku Pulisic. V 89. minutě ještě výsledek pojistil Borja a Chelsea po dalším výborném výkonu vyhrála jednoznačně 3-0.

O změnu skóre se mohl postarat už ve 3. minutě Gallagher, ale jeho pokus mířil těsně vedle levé tyče. Hosté zareagovali o dvě minuty později, když po dobře zahraném volném kopu zblízka hlavičkoval Podence, nicméně ani on na brankáře soupeře nevyzrál a jeho zakončení mířilo mimo bránu.

Ve 22. minutě zajel do protihráče Azpilicueta a po zásluze viděl žlutou kartu. Vzápětí hosté zahrávali přímý volný kop z hranice velkého vápna, Moutinho krásně míč zatočil k pravé tyči, ale Kepa skvělým zákrokem podržel Chelsea.

O deset minut později zahrozila Chelsea. S balónem se před velkým vápnem objevil Pulisic a prudce vystřelil na branku soupeře. Jeho tvrdý pokus bez problému pokryl José Sá a nepřipustil změnu skóre.

Gól přinesl až závěr prvního poločasu. Ve třetí nastavené minutě našel Mount pěkným centrem Havertze a ten umístil hlavičku za bezmocného gólmana.

Na straně hostů proběhla po přestávce jedna změna v poli. Nevýrazného Guedese nahradil Hodge. Blues navýšili vedení ihned na začátku druhé půlky. V 50. minutě přihrával Mount do pokutového území Pulisicovi, který chytrým lobem přehodil brankáře soupeře.

Manažer "Vlků" Davis reagoval na nepříznivý průběh zápasu dalším střídáním, místo Costy nastoupil Hwang Hee-Chan. O pár minut později sáhl ke střídání i Graham Potter. V zápase skončili Loftus-Cheek, Pulisic a Mount a na jejich místo přišli Kovačić, James a Broja.

Chelsea si poté hlídala dvougólový náskok, držela míč na svých kopačkách a soupeře téměř do ničeho nepustila. V 90. minutě definitivně rozhodl utkání Broja, jenž v dobré pozici umístil střelu přesně k pravé tyči. Branku ještě zkoumal VAR, ale nakonec bylo rozhodnuto, že gólu bylo dosaženo dle pravidel.

Blues si připsali vítězství 3-0 a díky třem bodům se posunuli na 4. příčku v Premier League.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele