14. kolo
29.10.2022 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dominic Calvert-Lewin a Bernd Leno (© AFP)

Bezgólová remíza prodloužila neporazitelnost Fulhamu. V duelu s Evertonem zářili brankáři

Fotbalisté Fulhamu remizovali ve 14. kole Premier League na vlastním hřišti s Evertonem 0:0. Domácí byli po většinu utkání aktivnějším týmem, většina šancí však končila na výborně chytajícím Jordanu Pickfordovi. Velmi dobrý výkon ale předvedl i jeho protějšek Bernd Leno, a ofenzivně laděný duel tak branku nenabídl. Nováček soutěže neprohrál už počtvrté v řadě a posunul se na senzační průběžnou sedmou příčku.

Nováček z Fulhamu mohl jistě označit dosavadní průběh sezony za uspokojivý. Povedené výkony ho katapultovaly do horní poloviny tabulky, k čemuž mu pomohly i poslední dva vyhrané duely, ve kterých nastřílel hned šest branek. Everton bůhvíjak radostné období neprožíval. Venku například neudržel již v sedmi ligových zápasech v řadě čisté konto. Toffies navíc neměli dobré vzpomínky na klání v hlavním městě, kde prohráli posledních osm střetnutí za sebou.

Tentokrát ovšem hosté nezačali v anglické metropoli špatně. Už v sedmé minutě se odrazil míč po rohovém kopu ke kopačkám Demaraie Graye, který střelou z první pořádně prověřil Lena. Na úvodní příležitost Karamelek ale velmi rychle odpověděli také Chalupáři. Nejprve pohotovou ránu Williana vytáhl na roh Pickford a vzápětí se reprezentační jednička činila také proti Aleksandaru Mitrovičovi. Na další nadějnou šanci si museli fanoušci na Craven Cottage počkat až do 36. minuty, kdy se balon po přímém kopu snesl na hlavu Tima Reama, jehož hlavička však prosvištěla jen těsně kolem vzdálenější tyče Pikcfordovy branky.

Jen několik minut po změně stran se opřel hlavou do míče opět Mitrovič, srbský kanonýr ale zamířil nad. Vzápětí musel po Willianově střele rychle na zem Pickford, Brazilcův pokus ovšem zvládl zneškodnit. V 70. minutě se poprvé od úvodu zápasu připomněli také hosté a Dominic Calvert-Lewin dokonce dostal míč do sítě, jeho zásah ale kvůli předcházejícímu ofsajdu neplatil. Ani jeden z celků se nedokázal vybičovat k závěrečnému tlaku, a diváci se tak vstřelené branky nedočkali.

Fulham na domácí půdě remizoval a jeho série vítězství se zastavila na čísle dva. The Whites čeká v dalším duelu 5. listopadu těžký kalibr v podobě Manchesteru City. Everton ve stejný den hostí Leicester.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele