18. kolo
30.12.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Autor dvou vlastních branek Wout Faes (© AFP)

Liverpool otočil duel s Leicesterem, rozhodly Faesovy vlastence

Liverpool pokračuje ve stíhací jízdě a na své konto zaznamenává další výhru v řadě, když na Anfield Road tentokráte přehrál hostující Leicester City poměrem 2:1. Liverpoolští ale měli obrovskou porci štěstí, pod obě branky se totiž podepsal hostující Wout Faes, který si vstřelil rovnou dvě vlastní branky. The Reds se tak alespoň dočasně posouvají na šesté místo tabulky, Leicester zůstává na třinácté pozici.

Liverpool do utkání nevstoupil vůbec dobře a rychle inkasoval. Už ve čtvrté minutě totiž ve středu hřiště Daka sklepl míč na rozběhnutého Dewsbury-Halla, ten překvapil domácí obranu, která se snažila sehrát ofsajdovou past, hostující záložník si ale míč pouze předkopl, přesprintoval všechny protihráče a pohodlně podél Alissona rozvlnil síť.

Domácí byli jako opaření a chvilku jim trvalo, než dokázali zareagovat. Thiago v pádu pálil jen do náruče brankáře Warda, střela Alexandera-Arnolda z volného přímého kopu nepřekonala zeď, a když už Salah po špatném výkopu brankáře Warda dopravil míč do sítě, nebyla branka uznána pro ofsajd. Na druhé straně zblokoval hlavičku stopera Amarteyho Oxlade-Chamberlain a v další příležitosti zase zakončujícího Barnese na poslední chvíli zablokoval skluzující Matip.

Hlavní slovo v závěru prvního dějství měl ovšem stoper Wout Faest. Ten nejprve tečoval centr Alexandera-Arnolda tak nešťastně, že balón o zadní tyč zapadl do branky Leicesteru, a bylo srovnáno. V poslední minutě poločasu se znovu do úniku dostal Núñez, svou střelou orazítkoval jen tyč, jenže kde se vzal, tu se vzal, stoper hostujícího celku při snaze o odkopnutí meruny zamířil podruhé do vlastní sítě. Liverpool se tak z ničeho nic ujal vedení.

Druhé dějství odstartoval nebezpečnou střelou Hendersona, ta ale o kousek minula vzdálenější tyč. O pár vteřin později se do velké šance dostal Salah, jenomže nedokázal zakončit dostatečně razantně, a Ward tedy jeho pokus pohodlně kryl. Na druhé straně se za záda domácí obrany dostal Harvey Barnes, jeho šanci však zlikvidoval Alisson. V další obrovské šanci se po hodině hry ocitl také Dewsbury-Hall, ten svou hlavičku z malého vápna ale vůbec nezvládl a míč nasměroval o dobrých pár metrů mimo.

V závěrečné fázi mohl nejprve vedení domácích pojistit Núñez, ten však po kombinaci se Salahem branku překopl. Pojistku mohlo přidat také egyptské útočné eso, jenže to vychytal hostující brankář Ward. Obrovskou tutovku spálil deset minut před koncem znovu Núñez, který v samostatném úniku branku přestřelil. Na druhé straně zase orazítkoval Harvey Barnes břevno, i tak by ale branka kvůli ofsajdu stejně nemohla být uznána. A když na konci duelu neuspěl v další příležitosti Salah, dospělo utkání k výhře domácího Liverpoolu v poměru 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
Championship

1

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester vyhrál poslední 3 kola venku vypsaný jako outsider . Liverpool prohrál naposled vypsaný jako favorit ve 14. kole . To je taky už celá věčnost. Snad to baletky nedobejčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Faes měl na první poločas vsazeno na Pool, to je toho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele