5. kolo
31.08.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Fábio Carvalho (© AFP)

Liverpool v úplném závěry urval výhru nad Newcastlem

Až dramatický závěr rozhodl o vítězi zápasu pátého kola Premier League mezi Liverpoolem a Newcastlem United. Hosty přitom poslala do vedení nová posila Alexander Isak, ve druhé půli ale vyrovnal Roberto Firmino a v poslední minutě rozhodl Fábio Carvalho.

Magpies od začátku předváděli, že nepřijeli na Anfield Road jen bránit a první zajímavější příležitost si v osmnácté minutě vypracoval Ryan Fraser. Ten se po rychlém převzetí s balonem otočil a před Virgilem van Dijkem vyslal nebezpečnou skrytou ránu, která domácí branku minula ani ne o metr.

Po necelé půlhodině pak Fabiho fauloval Isaka před pokutovým územím a přímého kopu se ujal Kieran Trippier. Jeho pokus však mířil jen do rukavic připraveného Allisona Beckera.

V pětatřicáté minutě o sobě poprvé více dali vědět domácí. Luis Díaz si naběhl za obranu na perfektní průnikovou přihrávku, jenže si balon podél Popea postrčil až moc a pálil z poměrně velkého úhlu. Navíc už to nebylo úplně do prázdné brány, protože se mezi tím postavili na čáru dva obránci. Kolumbijec však nemířil vůbec přesně.

Neproměněnou šanci domácích potrestal Newcastle nejlépe, jak mohl. Alexander-Arnold převedl, jak nerozehrávat a Magpies se poté přes Almiróna a Trippiera dostali dopředu, kde předvedl ukázkovou finální přihrávku Longstaff. Na tu si naběhl Alexander Isak a vystřelil tvrdě pod horní tyčku.

Isak se ve druhé půli radoval i z druhé branky, jenže jeho gólovou radost po povedeném sólu mu zkazil pomezní rozhodčí, který odhalil ofsajd. Ten poté potvrdil i VAR. A tak se v 61. minutě dostali Reds ke srovnání. Mohamed Salah našel z pravé strany na hraně vápna Firmina, jehož střela z první na zadní tyč mířila mimo dosah Popea.

Když hlavní sudí na konci nastavoval pět minut, vše nasvědčovalo tomu, že duel skončí nerozhodně. Jenže následné okolnosti protáhli klání ještě o další tři minuty a v té úplně poslední vypukla na Anfield Road obrovská euforie. Po rohovém kopu se totiž balon pohyboval v závaru před bránou Newcastlu, hostům se jej nepodařilo odpravit do bezpečí, a tak se do něj nakonec opřel Fábio Carvalho, který vyslal skvělou ránu do horní tyčky, od které se už míč dostal do sítě.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
kissak

tady je jasno, Magpies bez Bruna, Trippa, Wilsona, ASM - 3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Happy end

Reagovat
Y.Cabaye

Klasika, nastaví 5 a gól padne v 98.

Ostuda zas rozhodčích

Reagovat
vanGomm

Hrát na čistý čas npř.2x30 minut.Stejně se už dávno ví,že se ani víc času,kdy je míč ve hře nehraje a bude jednou pro vždy po problému.Ono totiž je takových to případů mnohem víc,kdy si v tomto rozhodčí dělají co chtějí.

Reagovat
Shuriken_YNWA

No hele, za to jak se tam v nastaveném čase válel Joelinton a zakopával míče, nastavil bych klidně dalších 5 minut navíc… takže rozhodčí můžou mít klidný svědomí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele