34. kolo
30.04.2023 17:30 CET
4 : 3
(3:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Liverpool ve strhujícím zápase nakonec přehrál Tottenham

Liverpool zvládl důležitý souboj se sousedem v tabulce a po výhře 4:3 se posouvá na pátou příčku tabulky. Tottenham momentálně působí jako nepoučitelný celek - Spurs totiž potřetí za sebou v důležitém utkání absolutně nezvládli vstup do utkání a po patnácti minutách prohrávali už o tři branky. Postupem času ale převzali otěže utkání a předvedli parádní návrat do zápasu, jenže bod, po kterém sahali po vyrovnání Richarlisona v nastaveném čase, jim o minutu později sebrala hloupá chyba Lucase Moury, kterou nekompromisně potrestal střídající Jota.

Tottenham v úvodu zápasu zůstal v kabinách, jinak si počínání jeho fotbalistů jednoduše není možné vysvětlit. Už ve třetí minutě totiž centr Alexandra-Arnolda našel na zadní tyči nikým neobsazeného Curtise Jonese, který pohodlně otevřel skóre utkání. Liverpool ale nepřestával v aktivitě a svého soupeře posadil na pořádný kolotoč. Jen o dvě minuty později spolu krásně zakombinovali Salah s Gakpem, druhý jmenovaný od brankové čáry poslal zpětný míč, který si našel nohu Diaze, který pohotově zvýšil na tři nula. A když po čtrnácti minutách fauloval v pokutovém území zcela nesmylně Romero útočníka Gakpa, byl Tottenham zralý na ručník. Míč na značku pokutového kopu si postavil Salah a ranou doprostřed branky zvýšil na rozdíl třídy.

Spurs se ale nevzdali a po půlhodině hry začali také kousat. Nejprve využili zaváhání levého beka Robertsona, Kane okamžitě delším pasem našel rozeběhnutého Sona, jehož gólovou střelu vykopl z brankové čáry vracející se stoper Dijk. Liverpool se ale nepoučil, jen o minutu později obrana pustila za svá záda Perišiče, který centrem posadil míč na neobsazeného Kanea, který z hranice malého vápna snížil na 3:1. Levý bek Robertson si navíc o minutku později vybral další slabou chvilku, o balón jej obral Kulusevski, který se na hranici vápna dostal i k zakončení a fantastický zákrok musel vytasit brankář Alisson.

Na startu druhého dějství tahal za delší provaz jednoznačně Tottenham. Nejprve se na hranici pokutového území od svých strážců odpoutal Son a jeho technická rána skončila na tyči. O pár minut později si zase na centr Kanea naskočil Romero, v krkolomné pozici dokázal míč kopačkou zasáhnout a Alisson měl obrovské štěstí, že míč orazítkoval tentokráte druhou tyč branky. Další nebezpečnou střelu vyslal ze střední vzdálenosti obránce Porro, brankář domácích byl ale připraven. Ani Alisson však nic nezmohl se situací z 77. minuty. To Romero vyslal za domácí obranu krásný balón, útočník Son si chytřel počkal na ofsajdové linii a svůj samostatný nájezd zakončil ranou podél domácího brankáře.

Nastavený čas potom přinesl infarktovou podívanou. Nejprve Milner zbytečně fauloval Kanea, k exekuci volného přímého kopu se postavil Son, jehož centr našel hlavu Richarlisona, který vstřelil svůj první ligový gól za Tottenham a srovnal na 3:3. Bujaré oslavy hostí však rychle vzali za své - prakticky hned po rozehrávce nakopl dlouhý míč Alisson, nikým neatakovný Llucas Moura však balón zcela nepochopitelně sklepl jen k Jotovi, který se nabídnuté šance nelekl a z úhlu křižnou střelou rozjásal Anfield Road a vrátil svému celku vedení. Liverpool se tak i přes nevýrazný druhý poločas dočkal tří bodů po vítězství 4:3.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
ian.rush

Tvl ten report psala uklízečka?

To se nedá číst.

Reagovat
John +

Nebuď zlý,tak špatné to není.

Reagovat
ian.rush

Jo tys to četl o pár dní později... se nediv.

Dávno editováno, chyby a nepřesnosti opraveny.

Do té doby to bylo jako vytažený článek z The Sun a prohnané translatorem bez korekce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele