6. kolo
03.09.2022 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Wilfried Zaha (© AFP)

Straky nad Orly dominovaly, z utkání si nicméně odnesly pouze bod

Newcastle si ani v zápase šestého kola Premier League proti Crystal Palace nedokázal připsat druhé ligové vítězství v sezoně. Největší šanci zahodil v 16. minutě domácí Alexander Isak, který neproměnil samostatný únik. Celek ze severu Anglie svého londýnského soupeře v St. James’ Parku přehrával, na víc než remízu 0:0 to však nestačilo.

Ačkoliv Newcastle dosud získal průměrných šest bodů, fotbalovou veřejnost zaujal zejména strhujícími souboji s těmi nejlepšími. Nejprve totiž doma remizoval ve fantastickém utkání s Manchesterem City 3:3 a o 10 dní později byl blízko bodu ze stadionu Liverpoolu. Na Anfieldu se poprvé v novém klubu prosadil Isak a o výhře Reds rozhodl až rohový kop ze závěrečných vteřin. Crystal Palace již tradičně táhl zejména Wilfried Zaha, jenž stihl už čtyřikrát skórovat.

A právě švédský kanonýr Isak mohl v 16. minutě otevřít skóre, když dokázal zblokovat přihrávku Joachima Andersena. Následný samostatný únik se pokusil zakončit lobem, který se mu ale nepovedl a pouze trefil brankáře Vicenteho Guaitu. Ve 34. minutě se po rohu dostal k zakončení hlavou Sean Longstaff, jeden z obránců však jeho tečovaný pokus vykopával takřka z brankové čáry. Následný závar ve vápně gól nepřinesl, stejně jako o minutu později střela Miguela Almiróna, jež orazítkovala tyč. Newcastle v závěru úvodní části zatlačil Eagles a opakovaně ohrožoval Guaitovu branku, úvodní trefy se ale před poločasovým hvizdem Michaela Salisburyho nedočkal.

V 52. minutě se St. James’ Park na krátkou chvíli mohl radovat z vedoucí branky domácích, po diskuzi s VAR ale rozhodčí Salisbury vlastní gól Tyricka Mitchella kvůli faulu na brankáře Crystal Palace odvolal. Orli se následně začali dostávat do zápasu a tlak domácích výrazně ochabl. I přes větší počet šancí a střel hostů ale Nick Pope nemusel řešit vážnější ohrožení své branky.

Výkon Newcastlu tak znovu nepřinesl plný bodový zisk, Straky si připsaly čtvrtou remízu z posledních pěti utkání a dosud vyhrály pouze v úvodním kole. V příštím zápase se 11. září představí na hřišti West Hamu, Crystal Palace tentýž den přivítá Manchester United.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Švejk :)

Regulérní gól Newcastlu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele