11. kolo
15.10.2022 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ruben Neves (© AFP)

Střeleckou nemohoucnost Vlků ukončila penalta, Forest pokutovým kopem pohrdli a padli

Duel týmů z chvostu tabulky vyšel lépe domácímu Wolverhamptonu, který v 11. kole Premier League porazil Nottingham 1:0. Utkání nabídlo divákům hned dvě penalty. V 56. minutě ji na straně domácích dokázal proměnit Rúben Neves, Brennan Johnson v dresu soupeře naopak selhal. Vlci tak skórovali po dlouhých 370 minutách a prolomili sérii tří porážek. Forest se po osmém klání v řadě bez vítězství propadli na poslední místo v tabulce.

Wolves měli před utkáním nejhorší ofenzivu v lize. Z posledních tří klání navíc nezískali jediný bod, a stali se tak tabulkovými sousedy Nottinghamu na sestupových příčkách. Forest na tom nebyli o moc lépe, do karet jim ale hrála marodka Vlků. Ti před zápasem postrádali několik klíčových hráčů. Pozitivum pro domácí představoval alespoň Matheus Nunes, jenž svými výkony po přestupu navázal na formu ze Sportingu.

Vstup do duelu vyšel lépe Vlkům, kteří zatlačili soupeře na vlastní polovině, velké ohrožení brány to ale nepřineslo. Po úvodních 10 minutách aktivita domácích upadla a ze hry začali mít o trochu více hosté. Ani oni však nenašli recept na domácí obranu. Na velké příležitosti si ochozy musely počkat až do závěrečných 10 minut první půle. Nejdříve vyslal nepřesný projektil z hranice vápna Rayan Aït-Nouri, o tři minuty později hlavičkoval pouze do tyče Matheus Nunes. Nottingham ale ustál první poločas a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

I druhé dějství začalo v režii Wolverhamptonu, ale stejně jako v úvodu si diváci na šance museli počkat. Tentokrát to však netrvalo dlouho, v 53. minutě totiž zahrál rukou ve vápně Harry Toffolo a po konzultaci s VAR rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Neves a zakončil ji razantně k levé tyči. Brankář sice vystihl směr, střela ale byla precizně umístěna. Nebezpečnou standardní situaci měl o chvíli později i Nottingham. Morgan Gibbs-White však svůj přímý kop namířil těsně nad bránu. VAR hrál důležitou roli i na druhé, straně když Matheus Nunes stáhl ve vápně k zemi útočníka Nottinghamu, nařízenou penaltu však Johnson neproměnil. Zbytek zápasu dokazoval, že se spolu utkávají dva nepříliš ofenzivně laděné týmy, když jen pramálo střel mířilo mezi tři tyče.

Wolves tak konečně dokázali vstřelit gól, a navíc i zvítězili. Na tento úspěch mohou navázat hned 18. října, kdy v Londýně vyzvou Crystal Palace. Nottingham odcestuje téhož dne do Brightonu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele