3. kolo
26.08.2023 13:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Kohouti s chutí sezobli Třešně z Bournemouthu. Maddison v novém působišti válí

Tottenham přehrál ve třetím kole Premier League na jihu Anglie Bournemouth 2:0. Vítěznou branku si už po čtvrthodině hry připsal v létě příchozí James Maddison, který se pomalu stává pro ofenzivu Spurs nepostradatelným. Na anglického spoluhráče pak ještě po pauze navázal Dejan Kuluševski. Londýňané tak nejenže oplatili Cherries ligovou porážku z dubna, ale po zaškobrtnutí v úvodním kole již podruhé vyhráli a dočasně se vyškrábali na čelo tabulky.

Po odchodu hvězdného Harryho Kanea se v útoku Tottenhamu otevřelo více prostoru pro mladé naděje. V minulém utkání s Manchesterem United se příležitosti chopil 20letý Pape Matar Sarr, jenž premiérovým gólem v kohoutím dresu ostře sledovaný duel rozhodl. Bournemouth doposud získal pouhý jeden bod a k výraznějšímu odporu mu nepomohla ani delší přesilovka v předchozím duelu s Liverpoolem, kterému nakonec podlehl 1:3.

Londýnský celek na trávníku od úvodu dominoval a k první velké příležitosti se dostal v 15. minutě po nepřesné rozehrávce Neta. Brazilský gólman však chybu napravil výborným zákrokem proti následné přízemní střele Maddisona. Bývalý hráč Leicesteru se tak prvního zásahu v dresu Tottenhamu dočkal až o pár okamžiků později, kdy geniální průnikovou přihrávku Sarra uklidil k levé tyči. Ve 37. minutě Angličan vyslal do šance Richarlisona, jenž se se štěstím zbavil obránce a poté obešel také Neta, jenže toho na poslední chvíli zastoupil skvělým blokem spoluhráč. The Cherries donutili Guglielma Vicaria k náročnějšímu zákroku až v závěru první půle, kdy musel zasahovat proti prudké ráně Ryana Christieho.

Po změně stran se Bournemouth více osmělil a častěji pronikal do defenzivy soupeře. Za aktivní vstup do poločasu byli domácí málem odměněni v 57. minutě, kdy zpoza šestnáctky napřáhl Antoine Semenyo a jen těsně minul levý horní roh brány Spurs. Po hodině hry se však z navýšení vedení radovali The Lilywhites. Destiny Udogie po pohledné kombinaci pronikl do vápna a předložil míč Kuluševskimu, který zblízka šikovně zamířil na zadní tyč. Bournemouth se i přesto nadále prezentoval srdnatým výkonem, ale gól už nepadl.

Tottenham si tak smlsnul na Třešních a stále neokusil pachuť porážky. O další bodový zisk zabojuje 2. září na hřišti Burnley. Bournemouth změří ve stejný den síly s Brentfordem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele