1. kolo
12.08.2023 13:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Arsenal kamaráda z Nottinghamu nešetřil. Úvodní výhru Gunners zdobily brilantní góly

Arsenal odstartoval nový ročník Premier League domácí výhrou 2:1 nad Nottinghamem. Vicemistři Anglie byli lepším týmem na hřišti, což přetavili už v úvodním dějství ve dvě nádherné branky. První gól ozdobil vynikající zidanovkou Gabriel Martinelli, po půlhodině hry na něj navázal přesnou pumelicí do levé šibenice Bukayo Saka. Hostující brankář Matt Turner tak v nových barvách okusil sílu svých bývalých spoluhráčů, mezi kterými se těšil velké oblibě.

Rušné léto v kádru Arsenalu přineslo své ovoce hned v prvním soutěžním klání sezony. Kanonýři se třemi nováčky v základní sestavě, mezi nimiž nechyběla rekordní posila Declan Rice, totiž srazili v boji o anglický Superpohár Manchester City. V tu dobu se ještě z trofeje radoval náhradní brankář Turner, ten se však v mezidobí stihl přesunout do Nottinghamu a s novými spoluhráči toužil favoritovi znepříjemnit vstup do ligového ročníku, v němž Londýňanům nescházely titulové ambice.

Již od úvodního výkopu se vybarvil očekávaný vývoj utkání, kdy Kanonýři obléhali obranný blok Forestu. Právě hosté se ovšem v 11. minutě dostali do první velké šance zápasu, vstříc brankáři vyslaný Brennan Johnson ale nezakončil vůbec přesně. Zato Arsenal se své první vypracované příležitosti nezalekl a ve 26. minutě šel skrze tečovanou střelu Eddieho Nketiahy do vedení. Pochvalu zasloužil Martinelli, jenž vykoupal dva obránce parádní přihrávkou patou uprostřed zidanovky. Ve 32. minutě se ozval i mladík na druhém křídle, po učebnicovém obstřelu Saky do vzdálenější šibenice se Turner natahoval marně.

Jasná převaha domácích pokračovala i po změně stran, nekompromisní dominance v poměru držení míče ale dlouho neústila v další gólové příležitosti. V 76. minutě si brousil zuby na premiérovou branku v novém dresu Rice, jeho přízemní ránu z první za hranicí vápna ale pohotový Turner vyškrábl na tyč. Stejně hbitý byl americký gólman proti posile z West Hamu i o pár minut později, což hosty nakoplo. Z ubráněného rohu se totiž o pár vteřin později stal bleskový protiútok, na jehož konci úspěšně zakončoval Taiwo Awoniyi. Vzpouru proti výsledku ale Arsenal byl schopen potlačit. V nastavení ještě běžel sám na brankáře Kai Havertz, ani s pomocí ruky však nedokázal ukočírovat míč a byl o něj obrán.

Natěšení fanoušci Arsenalu tak dohnali své miláčky k očekávanému vítězství. Kanonýři se v příštím kole 21. srpna představí na hřišti Crystal Palace, Nottingham o tři dny dříve přivítá Sheffield United.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele