15. kolo
06.12.2023 21:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Aston Villa poskočila už i před mistra. Guardiola náhradu za klíčového záložníka nenašel

Hráči Aston Villy porazili v 15. kole Premier League Manchester City 1:0, čímž se v tabulce senzačně posunuli právě před svého soupeře. Navzdory tomu, že byla k vidění spousta šancí, se v Birminghamu dlouho hrálo bez branek. Výbornou podívanou tak fanouškům zajišťovali alespoň oba gólmani, kteří se předháněli v kvalitě zákroků. Jediným, kdo nakonec kapituloval, byl překvapivě hostující Ederson, jenž za svá záda pustil tečovaný pokus Leona Baileyho. Citizens tedy opět doplatili na absenci Rodriho, bez něhož letos ve všech soutěžích nastoupili pětkrát a již počtvrté odcházeli poraženi.

Fanoušci fotbalu o uplynulém víkendu poznali odlišnou tvář Erlinga Haalanda. Norský kanonýr nejprve spálil několik šancí, aby po výsledné remíze s Tottenhamem projevil obrovský hněv po závěrečné chybě sudího Simona Hoopera, který obral Jacka Grealishe o možnost rozhodnout. Opora Citizens se musela ve Villa Parku předvést v lepším světle. Domácí totiž z posledních 12 soutěžních duelů prohráli jediný, favoritovi navíc chyběli vykartovaní Rodri a již zmíněný Grealish.

Živý start utkání měli poněkud překvapivě na svědomí domácí. Již v šesté minutě si povedenou dlouhou přihrávku převzal u vápna Bailey, na jeho následném zakončení ale Ederson předvedl své reflexy stejně jako minutu poté u rány Paua Torrese z hranice pokutového území.

O pouhé tři minuty později nadvakrát testoval pozornost Emiliana Martíneze na druhé straně Haaland, ani brankář Villans se ale nenechal zahanbit. The Lions se odmítali nechat zastínit úřadujícími mistry a neúnavně se tlačili dopředu, časté odebírání míče konstruktivně rozehrávajících Citizens jim ale kýžený gól v prvním dějství nepřineslo.

Rozehrávka týmu z Manchesteru vybízela k aktivnímu napadání i ve druhém poločase. V 64. minutě díky tomu mohl poslat Aston Villu do vedení John McGinn. Nejdříve si Skot balon náramně zasekl před dobíhajícím obráncem, následný obstřel mu ale příliš nesedl.

Guardiola si byl vědom toho, že jeho svěřenci tahají za kratší konec, jako první tedy zavelel ke změně on. Pohromě, jejímž poslem byla pravačka Baileyho, ale zamezit nedokázal. V zápase, kde oba brankáři odmítali být překonáni, musela k otevření skóre pomoci teč, nicméně Jamajčan i přesto zasloužil pochvalu za předcházející práci s míčem.

Manchester City tak prohrál vzájemný souboj po dlouhých 10 letech. V příštím kole bude hrát 10. prosince v Lutonu, Aston Villa přivítá o den dříve Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

Uz treba bodovat naplno, ale na Ville a navyse bez Rodriho to bude mega tazke

Reagovat
celeb

asi tak, zavislost na Rodrim je momentalne obrovska a Kalvin Phillips je zatial dokazom, ze aj klub s tak dobrymi nakupmi vie obcas spravit krok mimo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele