4. kolo
02.09.2023 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Vitality Stadium (© AFP)

Včely uštědřily soupeři remízové žihadlo. Bournemouth nedovedl k výhře ani zotavený Brooks

Bournemouth nedokázal ani ve čtvrtém kole Premier League naplno bodovat a ze hřiště Brentfordu si odvezl remízu 2:2. Bleskový vstup do utkání zařídil domácím překvapivým přímým kopem Mathias Jensen, na vyrovnání však hosté nemuseli čekat ani půl hodiny. Další branka přišla až v 77. minutě, kdy se po dlouhých 749 dnech radoval z ligové branky uzdravený David Brooks, jenž se k fotbalu vrátil na začátku kalendářního roku po překonání rakoviny. Poslední slovo si však ve třetí minutě nastavení vzal Bryan Mbeumo, jenž svým čtvrtým gólem v ročníku uhájil neporazitelnost Londýňanů.

Svěřenci Thomase Franka se v první polovině sezony museli obejít bez ofenzivního talismanu Ivana Toneyho, i přesto však zatím neokusili chuť porážky, což podpořili dominantním výkonem a jasným vítězstvím na hřišti Fulhamu. O poznání hůře na tom byli hosté, kterým reálně hrozilo, že by poprvé od sezony 2012/13 mohli v prvních čtyřech ligových duelech zůstat bez vítězství. Optimismus jim nedodávala ani destinace jejich návštěvy, neboť na hřišti Brentfordu triumfovali jen jednou z posledních 15 pokusů.

Rozjetí domácí dali soupeři okusit svou formu už v sedmé minutě, kdy se přímého kopu z levé hranice pokutového území ujal Jensen, který rychlým zakončením nachytal na bližší tyči brankáře Neta. Po bezzubé čtvrthodině se o vyrovnání mohl postarat exkluzivním způsobem Ryan Christie. Ten se s míčem úspěšně prokličkoval obranou Brentfordu, střeleckou pozici mu ale na poslední chvíli zhatil vlastní spoluhráč. Vzápětí se zase pro změnu ze sedaček zvedali fanoušci Bees. Kevin Schade dovedl svůj protiútok jeden na jednoho až k nebezpečné střele, kterou namířil pouze do pravé tyče. Hra se postupně více otevřela, čehož skvěle načasovaným náběhem za obranu využil Dominic Solanke a ve 30. minutě srovnal stav utkání. V závěru poločasu se tempo opět uklidnilo a oba celky se do kabin rozešly smírně.

Minutu po změně mohli znovu udeřit domácí, jenže Mbeumo v ideální situaci selhal a bránu minul. Neprosadil se ani Yoane Wissa, který zakončoval rychle vedený protiútok Brentfordu. Po dobrém uvolnění uvnitř soupeřova vápna totiž pouze rozezvonil levou tyč. V 76. minutě Bees nastřelili tyčku potřetí, tentokrát v podání Keana Lewise-Pottera. Bournemouth byl ale z následného protiútoku úspěšnější. Marcus Tavernier navedl míč do trestuhodně otevřené obrany a trpělivou přihrávkou nabídl Brooksovi vyloženou příležitost. Poslední slovo měl však ve třetí nastavené minutě Mbeumo, který napravil své zaváhání ze začátku poločasu.

Brentford tedy sice na poslední chvíli udržel dosavadní neporazitelnost, bod s tápajícím Bournemouthem však oslavovat nebude. Další utkání čeká Včely po reprezentační pauze, kdy v těžkém duelu 17. září zavítá na hřiště Newcastlu. Bournemouth ve stejný den přivítá Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Klusal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele