17. kolo
17.12.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Ollie Watkins (© AFP)

Vítěznou auru Villans nezačaroval ani Lewis-Potter. Pod pád Brentfordu se podepsal vyloučený Mee

Fotbalisté Brentfordu neudrželi v 17. kole Premier League vedení a před vlastními fanoušky podlehli Aston Ville 1:2. The Lions měli v utkání převahu, avšak v koncovce se jim nedařilo. Do vedení tak šly díky brance Keanea Lewis-Pottera v závěru první půle Včely. V 71. minutě ovšem domácí stoper Ben Mee viděl červenou kartu za nebezpečný skluz, což domácí srazilo. Villans totiž poté stav utkání otočili a zásluhou vítězné trefy Ollieho Watkinse alespoň prozatím poskočili v lize na druhou pozici.

Čerstvý start manažera Unaie Emeryho přinesl Villans nečekané úspěchy už v minulé sezoně, letos je však dokázali ještě předčít. V rozmezí čtyř dní porazili úřadujícího šampiona Manchester City i Arsenal. Z průběžné třetí příčky hráči Aston Villy shlíželi na Brentford, který byl v loňském ročníku také milým překvapením. Letos ale za předešlými výkony mírně zaostával a obzvlášť forma z posledních zápasů byla alarmující, v minulém kole totiž padl s posledním Sheffieldem.

Do utkání vstoupili dle očekávání lépe hosté. Aston Villa diktovala tempo hry, avšak domácí měli přece jen blíže k otevření skóre, když v osmé minutě z hloubi vápna vypálil Mikkel Damsgaard. Lvi z Birminghamu těžko hledali recept na zarputilou obranu Včel a do pokutového území zavítali jen zřídka. Ve 25. minutě však Pau Torres oslovil Mattyho Cashe nečekaným centrem a polský zadák pohotovou ranou jen těsně minul domácí branku. Těsně před koncem prvního poločasu byl Brentford odměněn za svou píli. Po rohovém kopu vybojoval míč Lewis-Potter a nekompromisně propálil hradbu těl před sebou.

Po změně stran zůstal obraz hry naprosto identický. Villans sice oplývali vysokým procentem držení míče, ovšem prostor před gólmanem Markem Flekkenem byl střežen lépe než by Emeryho svěřenci potřebovali. V 64. minutě mohl Brentford navýšit své vedení. Prudkou hlavičku Yoana Wissy však dokázal Emiliano Martinez vytěsnit na rohový kop. Nicméně do statistik zápasu se zapsal jiný hráč domácích a to Mee, který za svůj nešetrný skluz viděl červenou kartu. Pak zafungovalo známé pořekadlo nedáš, dostaneš. Domácí byli za svou neproduktivitu krutě potrestáni v 78. minutě, kdy hlavičkou vyrovnal Alex Moreno. Noční můra Bees však nebrala konce, protože v 85. minutě vstřelil vítěznou branku Watkins.

Aston Villa tak potvrdila svou formu další výhrou. Příští zápas ji čeká 22. prosince doma se Sheffieldem, Brentford si vinou odloženého utkání zahraje až 27. prosince doma proti Wolves.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele