3. kolo
26.08.2023 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rico Henry v souboji s Joelem Wardem (© AFP)

Schadeho parádní akce na tři body nestačila. Eagles v závěru urvali remízu

Hráči Brentfordu se v zápase třetího kola Premier League rozešli s Crystal Palace smírně 1:1. Z variabilní ofenzivy domácích tentokrát úřadovala vycházející německá hvězdička Kevin Schade, který první trefou v nejvyšší anglické soutěži po skvělé individuální akci v 18. minutě otevřel skóre. Orli ovšem nechtěli porušit pravidlo ze všech čtyř vzájemných soutěžních střetnutí, ve kterých si oba celky vždy body dělily. Orlům tak zachránil alespoň remízu netradiční střelec Joachim Andersen a odvrátil druhou porážku s městskými rivaly v řadě.

Londýnští Orli v pondělní dohrávce předchozího kola nevyužili skoro půlhodinovou početní převahu a nestačili na Arsenal. Brentford si naopak navzdory absenci distancovaného Ivana Toneyho s chutí zastřílel a zejména díky dvěma trefám Bryana Mbeuma přesvědčivě porazil Fulham. Pro oba celky se tak jednalo o druhé městské derby v krátké době, přičemž jejich vzájemná střetnutí nabízela jednu zajímavost. Všechna čtyři utkání hraná v rámci ligové soutěže totiž skončila nerozhodným výsledkem.

Opatrný start londýnského derby narušila až krásná individuální akce Schadeho z 18. minuty. Mladý Němec si navedl míč od autové čáry až do vápna, vymotal zkušeného Joela Warda a přesnou ranou do pravé šibenice otevřel skóre. Eagles ani inkasovaná branka k výraznější ofenzivní aktivitě nenabudila a během celého úvodního dějství si nevytvořili jedinou větší šanci. Naopak Včely mohly jít do kabin s dvougólovým vedením v zádech, avšak Nathan Collins hlavičkoval chvilku před pauzou mimo.

Obraz hry se víceméně neměnil ani po přestávce a diváci na Brentford Community Stadium příliš vzruchu před oběma šestnáctkami neviděli. Změnit se to pokusil v 68. minutě Odsonne Edouard z přímého kopu, avšak jeho nadějný pokus vytěsnil konečky prstů Mark Flekken. Změna skóre přece jen přišla, a to v 76. minutě zásluhou Andersena. Dánský stoper se vydal na útočnou pouť, narazil si míč s Jordanem Ayewem a ve skluzu procedil míč mezi nohama Flekkena za brankovou čáru.

Střet londýnských soků tak skončil již tradiční remízou. Brentford v příštím kole 2. září přivítá Bournemouth, na stadion Crystal Palace o den později zavítají Wolves.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele