25. kolo
17.02.2024 13:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Salahův gólový návrat zpečetil neúspěšné brentfordské oslavy 100. utkání mezi elitou

Brentford prohrál ve 25. kole anglické nejvyšší soutěže na vlastním hřišti s Liverpoolem 1:4. Domácí drželi ve svém historicky 100. duelu v Premier League s favoritem krok do 35. minuty, kdy technicky dokonalým lobem odstartoval zkázu Londýňanů Darwin Núňez. Ne vše však bylo z pohledu Reds ideální, už v první půli totiž střídali dva zranění hráči, kteří na marodce doplnili třeba čerstvě indisponovaného Alissona. Nečekaně brzy se tak na trávník dostal Mohamed Salah, jenž své první vystoupení na Britských ostrovech od Nového roku oslavil po změně stran asistencí a gólem.

Jestli Jürgenu Kloppovi něco nebude po odchodu z Liverpoolu chybět, budou to brzké sobotní časy výkopů. Dlouhodobý odpůrce zápasů hraných krátce po obědě musel svůj tým připravit na Brentford, který prohrál tři z posledních čtyř domácích duelů. Naposledy ale překvapivě přivezl všechny body z Wolverhamptonu, kde výhru jistil Ivan Toney. Dlouho distancovaný útočník tedy nastoupil do čtvrtého zápasu v sezoně a zaznamenal už tři góly.

V úvodu střetnutí měli navrch domácí, kteří drželi balon na útočné polovině. První šanci si však připravili Reds. Conor Bradley se protáhl do vápna a vypálil, po jeho ráně ještě dorážel Diogo Jota, ale oba střelecké pokusy vychytal Mark Flekken. Diváci se v první půli rozhodně nenudili, hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy si připravily dost šancí. Ve 35. minutě jedna z nich skončila gólem. Po dlouhém odkopu Virgila Van Dijka se díky šikovné hlavičce Joty dostal do brejku Núňez, který situaci dva na nikoho vyřešil parádním lobem a otevřel skóre. Autor gólové nahrávky se však dlouho neradoval, protože pár minut na to se zranil a musel střídat.

Hned po zahajovacím hvizdu druhé půle si Kloppovi svěřenci připravili několik gólovek, které ale německému trenérovi radost nepřinesly. V 55. minutě už mohl lodivod hostů propuknout v jásot. Salah poslal míč do vápna Alexisu Mac Allisterovi, který si mezi třemi hráči soupeře pokryl balon a přízemní střelou překonal Flekkena. Dalších 13 minut nato už to bylo 0:3. Salah se ocitl v akci jeden na jednoho proti Nathanu Collinsovi, přes kterého se mu podařilo zakončit a poslat míč do pravého dolního rohu brány. Nedlouho poté přišla odpověď, když po rychlé akci z pravé strany zakončoval ve velkém vápně Sergio Reguilón, jehož střelu dokázal Caoimhín Kelleher vyrazit pouze k dorážejícímu Toneymu. V závěru duelu ještě upravil skóre po přihrávce Luise Díaze po zemi zakončující Cody Gakpo.

Liverpool tak v rámci Premier League na třetí pokus na Brentford Community Stadium vyhrál. V příštím kole přivítá 21. února Luton, Londýňané se představí o den dříve na půdě Manchesteru City.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele