14. kolo
02.12.2023 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Neal Maupay (© AFP)

Sázka na obranu Lutonu nevyšla, dominance Brentfordu přinesla užitek po změně stran

Fotbalisté Brentfordu dokázali ve 14. kole Premier League přetlačit urputně bránící Luton a zvítězili 3:1. Dlouho bezzubé dobývání hostující tvrze přineslo ovoce až po změně stran, kdy se v rozmezí sedmi minut prosadil nejprve Neal Maupay a po něm Ben Mee. To Kloboučníky donutilo sáhnout k ofenzivnějšímu pojetí hry, které jim sice vykřesalo naději v podobě snižující trefy Jacoba Browna, jenže Londýňané si pohodlnější náskok rychle vzali zpátky. I díky tomu domácí předskočili Chelsea a posunuli se do horní poloviny tabulky.

Brentford se stal vzorem konzistentnosti v Premier League, jelikož již třetí sezonu v řadě získal po 13 odehraných utkáních 15 nebo 16 bodů. Domácí tohoto úspěchu dosáhli i přesto, že poslední dva duely prohráli bez vstřelené branky. S výkonem v minulém klání proti Arsenalu však byl trenér Thomas Frank i přes porážku spokojený. Tentokrát čekal Bees papírově mnohem slabší soupeř, jelikož na jejich hřiště přijel Luton. Hosté ale byli namotivovaní, protože ukončili sedmizápasovou sérii bez výhry, když porazili doma Crystal Palace.

Thomas Frank musel těsně před startem vyřešit zapeklitý oříšek, během rozcvičky se zranil člen plánované základní sestavy Kristoffer Ajer. Ani to však favority nerozhodilo a od úvodních minut drželi otěže zápasu. Na opravdovou šanci nicméně fanoušci na Brentford Community Stadium čekali v prvním poločase marně, jedinými zakončeními na branku byla slabá hlavička francouzského útočníka Maupaye a nenápadná přízemní střela Yoaneho Wissy.

Na počátku druhé půle byl Luton nucen kapitulovat. Po centru Wissy se míč odrazil od nohy bránícího Amari’iho Bella k Maupayovi, s jehož pohotovým zakončením z těsné blízkosti nemohl Thomas Kaminski nic dělat. Hřebíček do čerstvě vytesané rakve byl zatlučen o pouhých osm minut později, po rohovém kopu Bryana Mbeuma se dostal k hlavičce Mee, který ranou do středu branky rozvlnil i díky neúmyslné teči bránícího Carltona Morrise síť. Šok v neprospěch domácích přišel čtvrt hodiny před koncem duelu, když se dokázal po dlouhém pasu Rosse Barkleyho uvolnit Brown a parádní trefou k levé tyči snížil na 1:2. Naděje nováčka nevydržela dlouho, když grenadský záložník Shandon Baptiste prokázal svou bojovnost, našel ve vápně všelijak se odrážející míč a dotlačil ho za brankovou čáru. V 90. minutě se znovu rozvlnila síť brentfordské branky, gól Tahitha Chonga však pro ofsajd platit nemohl.

Brentford tak doma odčinil dvě poslední porážky a proti Lutonu si připsal tři body. V následujícím kole se 6. prosince střetne s Brightonem, The Hatters změří o den dříve síly s Arsenalem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele