8. kolo
08.10.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Černý kůň Premier League oživil proti Reds uvadající kouzlo. Chyby Brightonu trestal Salah

Fotbalisté Brightonu remizovali v osmém kole Premier League na vlastním hřišti s Liverpoolem 2:2. Potrestáním špatné rozehrávky vybojoval domácím ve 20. minutě vedení Simon Adingra. Chyb se ovšem dopustili i domácí, kteří ještě v závěru prvního dějství darovali Reds dvě zlaté šance, včetně té z penaltového puntíku, kterými nepohrdl Mohamed Salah. Alespoň bod však v 78. minutě zařídil domácím první trefou v ročníku Lewis Dunk.

Liverpool chtěl co nejrychleji zapomenout na utkání z minulého kola na půdě Kohoutů, kde po dvou červených kartách nakonec prohrál po vlastním gólu v nastaveném čase. Na Amex Stadium se tedy nemohli kromě zraněných hráčů představit také suspendovaní Curtis Jones a Diogo Jota. Brighton měl také po nedůstojném výprasku od Aston Villy co napravovat. Na rozdíl od Reds ho ale nemusela trápit absence několika hvězd.

Nebojácný přístup Roberta De Zerbiho je manažerům v Premier League již dobře znám, přesto byli Reds zaskočeni náletem Racků do útočné třetiny. Právě napadání pomalé rozehrávky Virgila van Dijka vyústilo v lehký gól Adingry z 20. minuty, pro kterého bylo vinou Alissonova postavení zakončení ještě jednodušší, než uzmutí míče. Ambiciózní kombinační hra Brightonu s sebou však přináší góly na obou stranách, což stvrdil ve 40. minutě Salah. Ten byl se svým obstřelem zevnitř vápna na konci pohledné akce, jež rovněž odstartovala po nepřesné rozehrávce soupeře. Presink se Liverpoolu znovu vyplatil v závěru první půle, kdy obráncovo hašení nebezpečí formou stažení soka v pokutovém území potrestal z penaltového puntíku znovu Salah.

Vyrovnat mohli domácí hned ve 49. minutě, kdy převzal průnikovou přihrávku střelec úvodní branky zápasu, tentokrát se však zákrokem blýskl Alisson. Jürgenu Kloppovi, který v den duelu slavil osmý rok na lavičce Reds, se mohlo poločasové střídání Ryana Gravenbercha vyplatit o chvíli později. Nizozemský mladík ale pohrdl přihrávkou před odkrytou bránu a trefil jen její konstrukci. Zápas byl vyrovnaný na šance, a v 78. minutě i na góly. Jak jsou beci Liverpoolu skvělí dopředu, chvílemi zaostávají svou defenzivní činností, což potvrdil Andrew Robertson. Centrovaný míč nechal propadnout do malého vápna, kde již měl lehký úkol Dunk.

Brighton si tak po posledním ligovém debaklu počínal lépe a obral o body silné Reds. V dalším zápase se 21. října představí na půdě Manchesteru City. Liverpool se pokusí dostat zpět do formy ve stejný den v derby proti Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele