28. kolo
10.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Roberto De Zerbi (© AFP)

Návrat domů připomněl Rackům chuť vítězství. Nottingham srazilo nedorozumění v obraně

Fotbalisté Brightonu porazili ve 28. kole Premier League před vlastními fanoušky Nottingham 1:0. Rackové se po třech soutěžních porážkách v řadě, které utržili na hřištích soupeřů, vrátili na Amex Stadium, kde předvedeným výkonem potěšili své příznivce. K radosti Albionu přispěl i hostující Andrew Omobamidele, jenž si vstřelil vlastní gól po nedorozumění při bránění přímého kopu. Zatímco The Seagulls poskočili na osmé místo v tabulce, Forest se stále nachází těsně nad sestupovým pásmem.

Na začátku kritické části sezony Racky fatálním způsobem opustila forma. Nejprve vypadli z FA Cupu na hřišti Wolves, následovala vysoká ligová porážka s Fulhamem a nešťastný trojboj zakončili čtyřgólovým výpraskem v osmifinále Evropské ligy v Římě. Záchytný bod tak mohl představovat duel proti Forest, kteří z posledních sedmi klání v rámci Premier League vyhráli jediné.

Domácí fotbalisté v úvodních minutách sevřeli soupeře kolem vápna a snažili se najít správnou cestu k bráně. V 15. minutě se k hlavičce vyšplhal Jakub Moder, Matz Sels ovšem vytáhl pohotový zákrok. Po další necelé čtvrthodině došlo při přímém kopu Racků k nedorozumění mezi gólmanem Forest a stoperem Omobamidelem, kdy se spoluhráči srazili a od obránce balon propadl do sítě. Vedení mohl okamžitě vymazat Divock Origi, který si šikovně naběhl na centr, nicméně Bart Verbruggen proti ráně k tyči zasáhl. Po zbytek poločasu drželi míč většinou hosté, k vyrovnání se však nepropracovali.

O smazání manka se hráči Forest snažili i ve druhé půli, obrana Albionu však náporu odolávala. Rackové uchlácholení vedením nedokázali vyrovnat tempo hostů, což se jim mohlo vymstít v 67. minutě, kdy Moder sjel soupeře skluzem a sudí mu málem udělil červenou kartu. Po konzultaci s videorozhodčím ale ukázal pouze kartonek žluté barvy. Ani toto varování domácí neprobralo, a tak se k nebezpečnému zakončení z úhlu dostal Chris Wood, Verbruggen ovšem vytáhl důležitý zákrok. Roberto De Zerbi zareagoval na tlak The Tricky Trees střídáními, díky nimž Rackové těsné vedení ubránili bez komplikací.

Brighton se tedy po sérii neúspěchů konečně chytil a pojistil si postavení v první desítce. V lize se znovu představí až 31. března proti Liverpoolu, Nottingham vyzve už 16. března Luton.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele